accesskey_mod_content

Eleccions Europees 25M - Valladolid i Còrdova utilitzaran un sistema de Taules Administrades Electrònicament.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

08 maig 2014

310 taules electorals a Valladolid i 324 taules electorals de la ciutat de Còrdova agilitzaran l'escrutini i el procés electoral.

Des de la seua implantació pilot en 2009 no s'han detectat fallades o anomalies, a més de permetre un estalvi d'entre una hora i hora i mitja respecte al sistema de recomptes de vots tradicional

La ciutat de Valladolid, al costat de les de Còrdova i Barcelona, explicarà en els pròxims comicis europeus del 25 de maig amb el denominat sistema de Taules Administrades Electrònicament (MAE), la qual cosa permetrà, amb l'ús de noves tecnologies, incrementar la velocitat, la fiabilitat i transparència de l'escrutini, facilitant la labor de totes les persones que intervenen en el procés. "L'experiència pilot va tindre un bon acolliment en altres set ciutats en les eleccions al Parlament Europeu de 2009, al costat de les locals i per a les Corts Generals, les dos en 2011", tal com va explicar hui la directora general de Política Interior, Cristina Díaz.

Fuentes de la notícia:

Agència ICAL(Obri en nova finestra)

Ministeri de l'Interior: Presentació a Còrdova del sistema de Taules Administrades Electrònicament per a les pròximes Eleccions Europees.(Obri en nova finestra)

Ministeri de l'Interior: Presentació a Valladolid del sistema de Taules Administrades Electrònicament per a les Eleccions Europees.(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics