accesskey_mod_content

El Centre Criptològic Nacional oferix a les entitats locals un nou servici de detecció i resposta a ciberatacs

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

14 març 2019

Logo del CCN-CERT

El CCN està treballant en la implementació de Centres d'Operacions de Seguretat virtuals (vSOC) mitjançant els quals les entitats locals tindran més visibilitat i informació sobre vulnerabilitats, fallades de configuració i incidents, major capacitat de desplegament, protecció i actuació.

D'esta manera, a través d'estos centres promoguts per el  CCN-CERT(Obri en nova finestra) , ajuntaments i diputacions tindran més visibilitat i informació sobre vulnerabilitats, fallades de configuracions i incidents, major capacitat de desplegament, protecció i actuació, en disposar d'una gestió centralitzada que permetrà augmentar el nombre d'entitats adscrites a cada centre virtual.

Els  Centres d'Operacions de Seguretat virtuals (vSOC)(Obri en nova finestra)   que naixen com a resposta al creixent nombre de ciberatacs i el perill que estos suposen per als països, inicien la seua labor de protecció en la part perimetral, atés que resulta prioritari assegurar la seua correcta configuració. Hi ha fins a un total de tres modalitats d'implantació d'estos centres que, en funció del seu nivell (vSOC inicial, vSOC i vSOC Avançat) permetran un major monitoratge de seguretat.

Les entitats locals, en estar adscrites als diferents vSOC, podran formar part de la comunitat de referència conformada pel CCN-CERT i les entitats i organismes amb els quals coopera en la creació d'un ciberespai més segur i confiable, i rebran també el suport d'este organisme en la gestió de la Seguretat de les Tecnologies de la Informació i Comunicació. El valor fonamental d'esta cooperació residix en l'intercanvi d'informació sobre incidents, activitat que permet millorar i agilitzar la detecció i actuació enfront de possibles atacs..

Així mateix, el CCN-CERT oferix una sèrie de servicis concrets a les entitats locals adscrites als vSOC, entre els quals destaquen l'assistència en remot i presencial en cas d'incident, així com l'ajuda en la seua resolució, la notificació d'incidents, l'assessorament en ciberseguretat, la remissió d'alertes sobre vulnerabilitats i l'anàlisi forense digital, entre uns altres.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Seguretat
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General