El Centre Criptològic Nacional , organisme adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) van rubricar este dimecres el conveni de col·laboració en matèria de ciberseguretat que renova el firmat en 2008 i que té com a objectiu impulsar en les entitats locals els aspectes de seguretat i desenvolupar projectes que advoquen per un ciberespai “més segur i confiable per a tots”.
La rúbrica d'este conveni de col·laboració es va segellar en la seu de la FEMP durant la celebració de l'II II Encontre Nacional de Seguretat , organitzat pel Centre Criptològic Nacional en col·laboració amb el Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, la Secretaria General d'Administració Digital, i la pròpia FEMP.
La ciutadania ha de sentir la mateixa seguretat quan navega per l'Administració Digital que quan acudix al seu Ajuntament. Amb esta màxima, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Centre Criptològic Nacional han renovat el seu conveni, que porta vigent dotze anys i ha sigut actualitzat a les circumstàncies actuals. Amb la rúbrica d'este acord, que va tindre lloc en el marc de l'II Encontre de l'Esquema Nacional de Seguretat, les dos institucions renoven el seu compromís amb la ciberseguretat de l'administració electrònica i amb el principal motor d'esta: la confiança ciutadana.
La firma d'este conveni ha estat precedida per la inauguració d'este II Encontre que, baix el lema ‘Deu Años de Nuevos Retos i Solucions’, busca fomentar el debat sobre el que ha aconseguit i el que requerix l'Esquema Nacional de Seguretat. El tret d'eixida d'esta cita ha sigut a càrrec del Secretari General de la FEMP, Carlos Daniel Casares; la Secretària d'Estat Directora del CNI, Paz Esteban i la Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas.
Durant la inauguració, Casessis ha volgut destacar l'estreta col·laboració entre la FEMP i el CCN, que ha permès posar a la disposició de totes les Entitats Locals material essencial en matèria de seguretat durant la crisi de la Covid-19. A més, ha posat l'accent en què esta cooperació, que s'adaptarà a les noves necessitats gràcies a l'actualització del conveni entre les dos institucions, és imprescindible perquè la ciutadania confie en l'Administració Digital.
Per la seua part, Carme Artigas, ha instat a ser conscients que “som vulnerables i depenents” i que després d'un ciberatac no solament es perden les dades sostretes, es perd “la confiança ciutadana. En este sentit, Paz Esteban ha volgut destacar que la ciberseguretat és “una pedra angular” i que és imprescindible garantir, a través de l'Administració Digital, l'exercici de drets i el compliment de deures amb total seguretat. Açò requerirà, ha assegurat, la implicació local per a actualitzar l'Esquema Nacional de Seguretat.
L'acte inaugural ha conclòs amb el reconeixement a la labor en matèria de Ciberseguretat als Ajuntaments d'Avilés i Alcobendas. Després d'est, Paz Esteban i Carlos Daniel Casares han firmat en representació del CCN i la FEMP, respectivament, este nou conveni que renova el compromís de les dos entitats amb la seguretat de l'Administració online, el compromís amb que la ciutadania puga navegar amb la seguretat i la confiança amb la qual acudix als seus Ajuntaments.
Font original de la notícia (FEMP)
Font original de la notícia (CCN-CERT)