accesskey_mod_content

Publicada l'Enquesta de Nacions Unides sobre administració electrònica 2020

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

16 juliol 2020

España es manté en la llista dels països  amb un índex de desenvolupament d'administració electrònica “molt alt” i manté la posició 17ª.

L'informe “ UNITED NATIONS I-GOVERNMENT SURVEY 2020(Obri en nova finestra) ”, preparat pel Departament d'Assumptes Econòmics i Socials de l'ONU, va ser fet públic el passat 10 de Julio.

Es tracta de l'únic informe global que avalua l'estat de desenvolupament de l'administració electrònica de tots els Estats Membres de l'ONU. Esta avaluació no pretén proporcionar una mesura absoluta, sinó aportar una visió de la situació relativa d'uns països amb uns altres. Com a ferramenta per a facilitar el desenvolupament, l'Enquesta d'administració electrònica examina les fortaleses, reptes i oportunitats dels països considerant les seues polítiques i estratègies.

L'edició de 2020 posa de manifest el progrés realitzat en totes les regions, fins i tot en aquells països menys desenvolupats. Més del 22 per cent dels països van millorar el seu nivell desenvolupe.  No obstant açò, a pesar dels esforços realitzats per molts països, la bretxa digital persistix. 7 de 8 països en els nivells més baixos estan a Àfrica i pertanyen al grup dels països menys desenvolupats.

Juntament amb estes tendències, la pandèmia del Covid-19 no solament ha revigorizado el paper del govern digital des del punt de vista convencional de prestació de servicis públics, sinó que també ha permès la posada en funcionament de formes innovadores per a gestionar la crisi, com el rastreig de contactes, la salut electrònica, l'aprenentatge en línia i el teletreball.

El principal indicador publicat és l'EDGI (i-government development index – índex de desenvolupament de l'administració electrònica). Liderant este indicador se situen en esta edició: Dinamarca, Corea, Estònia, Finlàndia i Austràlia.

Respecte d'España ( Fitxa d'España(Obri en nova finestra) ), es troba en la llista de països amb un índex EGDI molt alt 0,8801, ocupant el lloc 17 en la llista global, mantenint la posició que ocupava en el 2018.

L'informe també apunta que Europa manté el lideratge en el desenvolupament de l'administració electrònica, amb un índex EGDI mitjà de 0.8170.

D'altra banda, este informe arreplega un indicador específic de l'àmbit Local, LOSI (Local Online Service Index – Índex de Servicis en línia locals”. En este estudi s'han inclòs 100 entitats locals mundials, entre elles, d'Espanya únicament s'ha analitzat a Madrid, que ha obtingut uns magnífics resultats. Madrid se situa com a nombre 1 mundial amb un LOSI de 0,9625.

Font original de la notícia

  • Interoperabilitat i Normalització
  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica