accesskey_mod_content

Informe europeu sobre la situació de l'administració pública digital i la interoperabilitat 2020

.

En el nou informe de la Comissió Europea The state of play report on digital public administration and interoperability 2020, (Obri en nova finestra) Espanya és presentada com a país exemple de bones pràctiques en la implementació del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF). Es destaquen com a factors d'èxit del país per al foment de la interoperabilitat: l'esforç continuat per a mantindre l'impuls a nivell nacional, el compromís col·lectiu de tots els actors i l'alineament amb l'EIF.

L'anàlisi realitzada en este informe està basat en les fitxes tècniques de Govern Digital 2018 i 2019, i en les fitxes tècniques d'Administració Digital 2020, elaborades per la Comissió Europea per a cada país. Estes últimes inclouen els resultats obtinguts en el Mecanisme de Monitoratge 2019 del Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF) que mesura la implementació de l'EIF per part dels Estats Membres, i es basa en un conjunt de 68 KPIs, agrupats en tres pilars: principis, nivells i model conceptual de la interoperabilitat.
 
En el gràfic següent, es mostren els resultats obtinguts per Espanya en este nou mecanisme de monitoratge, on es pot apreciar el bon acompliment del país, amb resultats especialment positius en els apartats de “Conceptual Model” (model conceptual) i “Interoperability Layers” (nivells d'interoperabilitat):

Situació de la interoperabilitat a Europa (NIFO) - Informe 2020 (detalls en el text anterior)

 

 

Enllaces relacionatsEnllaços relacionats