accesskey_mod_content

Informe Europeo sobre Govern Electrònic 2021

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

Segons el  eGovernment Benchmark 2021 publicat per la Comissió Europea, Espanya se situa amb un nivell mitjà de penetració, que equival a la mitjana europea (67%), i en el nivell mitjà-alt de digitalització, formant part de l'escenari  Fruitful eGov , que inclou als països de la seua classe que estan per damunt de la mitjana europea.

Gráfico explicado en el párrafo anterior.

Els indicadors relatius d'Espanya mostren un país amb quasi totes les característiques (usuaris, govern i context digital) alineats amb la mitjana europea. La banda ampla i la seua qualitat (indicador de Connectivitat) i l'Obertura, indicador que mesura el Govern Obert, són els que es comporten significativament per damunt de la mitjana europea.

Entre els indicadors que mesuren el rendiment de les polítiques d'Administració Electrònica, Espanya destaca especialment en Usuari (95 punts enfront de 88,3 de mitjana en la UE), que mesura si un servici és oferit online (96 enfront de 87,2), si existixen funcionalitats de suport i ajuda (98 enfront de 91,2) i si està adaptat a dispositiu mòbil (86 enfront de 88,4).

En la resta d'indicadors, Espanya està per damunt de la mitjana dels països de la UE: Transparència (74 punts enfront de 64,3 de la UE), Facilitadors clau (80 enfront de 65,2) i Servicis transfronterers (63 enfront de 54,8). Entre altres dades, l'informe destaca que el 94% dels servicis estan online, un 88% dels portals governamentals mostren si s'han consultat les dades personals, un 83% dels servicis accepten la identificació electrònica i un 67% dels servicis estan disponibles des d'altres països.

Gráfico de barras explicado en el párrafo anterior

Gráfico de barras explicado en el párrafo anterior

Enllaços relacionatsEnllaços relacionats