accesskey_mod_content

Primeres acreditacions per a l'avaluació de l'accessibilitat de pàgines web i apps

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 maig 2023

Les entitats obligades pel RD 1112/2018 ja poden sol·licitar la revisió d'accessibilitat de pàgines web i apps a entitats acreditades per ENAC.

El Reial decret 1112/2018(Obri en nova finestra) , de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic requerix que tots els llocs web i aplicacions mòbils de l'Administració Pública o que reben finançament públic complisquen uns requisits mínims d'accessibilitat i exigix a les entitats obligades que duguen a terme revisions del compliment dels requisits d'accessibilitat, tant en la fase de disseny, construcció, manteniment i en les actualitzacions. No obstant açò, el propi Real Decreto, dona la possibilitat a les entitats obligades al fet que aquesta revisió puga ser realitzada també per una entitat externa que estiga acreditada per ENAC .

En este marc,  ENAC ha concedit recentment les primeres acreditacions a Mètodes i Tecnología de Sistemas i Processos ( MTP ) i a TOTHOMweb , companyia que, a més, ha obtingut l'acreditació en l'àmbit de les aplicacions per a dispositius mòbils. D'esta forma, les entitats obligades poden ja, si així ho desitgen, acollir-se a aquesta possibilitat i encarregar les seues revisions a entitats acreditades per ENAC .

Este reial decret és un exemple de l'ús de l'acreditació com a ferramenta al servici de l'Administració per a aconseguir els seus objectius en matèria de polítiques públiques, ja que establix que les entitats obligades a avaluar l'accessibilitat de les seues pàgines web i aplicacions per a dispositius mòbils podran certificar el compliment dels requisits del reial decret mitjançant una entitat la competència tècnica de la qual haja sigut reconeguda formalment per l'Entitat Nacional d'Acreditació ( ENAC ). La confiança en l'acreditació de ENAC residix que és una ferramenta per a poder identificar a les entitats que han demostrat ser tècnicament independents i fiables, que disposen dels recursos materials i humans necessaris, i, per descomptat, que estan sotmeses a estrictes controls interns i externs per a assegurar la veracitat i valor dels seus certificats.

Així mateix, esta acreditació és un exemple del suport tècnic i la col·laboració d'amb ENAC les administracions públiques, ja que el document que establix els criteris i procés d'acreditació específic per a este tipus d'acreditació(Obri en nova finestra)  ha sigut elaborat amb la col·laboració del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ( MAETD ), que és l'òrgan encarregat de realitzar el seguiment i presentació d'informes davant la Comissió Europea sobre l'estat de situació respecte de la conformitat dels llocs web i les aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic amb els requisits d'accessibilitat.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)