accesskey_mod_content

Iniciativa internacional contra el ransomware

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 novembre 2022

En el marc de el enfortiment de la cooperació i les accions en ciberseguretat, la UE (inclosa Espanya) va participar en el Cim de 2022 de la Iniciativa Contra el Ransomware celebrada a Washington DC el 31 d'octubre i l'1 de novembre

En el segon Cim de la Iniciativa Contra el Ransomware (més coneguda per les seues sigles "CRI"), els membres: Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Bulgària, Canadà, Croàcia, República Txeca, República Dominicana, Estònia, França, Alemanya, Índia, Irlanda, Israel, Itàlia, Japó, Kenya, Lituània, Mèxic, Països Baixos, Nova Zelanda, Nigèria, Noruega, Polònia, República de Corea, Romania, Singapur, Sud-àfrica, Espanya, Suècia, Suïssa, Unió dels Emirats Àrabs, Regne Unit, Estats Units, Ucraïna i els Bèlgica, que es va unir recentment, va reafirmar els seus compromisos conjunts per a contrarestar tots els elements de les amenaces de ransomware i va discutir els pròxims passos. Es comprometen a continuar construint resiliència col·lectiva al ransomware, cooperant per a interrompre el ransomware i perseguir als actors responsables, contrarestant les finances il·lícites que sustenten l'ecosistema del ransomware.

Per a aconseguir els objectius abans esmentats, els membres es comprometen a una acció contínua, és a dir, es proposen:

  • Responsabilitzar als actors de ransomware pels seus delictes i no proporcionar-los refugi segur

  • Combatre la capacitat dels actors de ransomware per a beneficiar-se de guanys il·lícits mitjançant la implementació i el compliment de mesures contra el llavat de diners i el finançament del terrorisme (AML/CFT), incloses les regles de "conega al seu client" (KYC), per a actius virtuals i proveïdors de servicis d'actius virtuals.

  • Interrompre i portar davant la justícia als actors de ransomware i els seus facilitadors, en la màxima mesura permesa per les lleis aplicables i les autoritats pertinents de cada soci.

  • Col·laborar en la interrupció del ransomware compartint informació, quan corresponga i d'acord amb les lleis i regulacions aplicables, sobre l'ús indegut de la infraestructura per a llançar atacs de ransomware per a garantir que la infraestructura cibernètica nacional no s'utilitze en atacs de ransomware.

Més encara, els membres van fer una declaració conjunta(Obri en nova finestra) i un balanç dels desenvolupaments en els cinc grups de treball que s'han establit baix la iniciativa, a saber, els grups de treball sobre: ​​Resiliència, Diplomàcia, Interrupció, Contrarestant el Finançament Il·lícit i Associació Públic-Privada.  

El ransomware és una alta prioritat de la UE(Obri en nova finestra) , per la qual s'ha compromès, ja fa temps, a combatre el ransomware en diferents àrees (resiliència, diplomàcia, disrupció, finançament il·lícit). Enfortir la resiliència i combatre els atacs de ransomware requerix una cooperació transfronterera per a desenvolupar ferramentes, compartir informació, millorar la conscienciació i previndre atacs cibernètics.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat