accesskey_mod_content

El portal oficial de dades europees crea The data.europa Academy per a formar en dades obertes

25 octubre 2021

Logo Comissió Europea

El portal oficial de dades europees ha llançat un pla d'estudis amb cursos gratuïts dissenyats perquè la comunitat de dades obertes aprenga què són les dades obertes i com treballar amb ells.

Ja se siga un proveïdor de dades, un responsable de la formulació de polítiques o un entusiasta de les dades, l'acadèmia data.europa(Obri en nova finestra) naix amb l'objectiu d'ajudar a estos perfils a conéixer millor les dades obertes i a utilitzar-los en el seu benefici.

El pla d'estudis s'estructura en quatre temes: 

  1. Política: aprenga sobre la implementació de polítiques, estratègies, governança de dades obertes, protecció de dades i regulacions de privacitat.
  2. Impacte: Comprenga el potencial de la reutilització de dades obertes, com mesurar-los i com monitorear el seu impacte. 
  3. Tecnologia: Submergisca's en els aspectes tècnics darrere dels portals de dades obertes, aprenga com funcionen i com crear un ecosistema de dades obertes per a dades en temps real, geoespacials i generats pels ciutadans. 
  4. Qualitat: descobrisca com facilitar la detecció de dades, creu accés a les dades mitjançant la recopilació de metadades i treballe amb dades d'alta qualitat i diversos estàndards. 

Es pot participar en seminaris web i cursos de formació o consultar els materials d'aprenentatge individualment al seu propi ritme. 

El pla d'estudis s'actualitzarà constantment amb nous cursos i material d'aprenentatge basats ​​en la investigació i les millors pràctiques.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

 

  • Govern obert