accesskey_mod_content

Cap a un núvol de pròxima generació per a Europa

16 octubre 2020

Els 25 Estats membres expressen la voluntat política sobre la posada en marxa i desenvolupament del núvol de nova generació per a Europa. Esta oferta de núvol segur i competitiva és essencial per a proporcionar la infraestructura i els servicis de processament de dades confiables que les administracions públiques, les empreses i els ciutadans requerixen.

En este assoliment històric, els Estats membres signatario acorden treballar junts per a desplegar una infraestructura i servicis en el núvol resistents i competitius en tota Europa.

La computació en el núvol permet la innovació basada en dades i les tecnologies emergents, com a 5G / 6G, intel·ligència artificial i Internet de les coses. Permet a les empreses europees i al sector públic executar i emmagatzemar les seues dades de forma segura, d'acord amb les regles i estàndards europeus. La UE té ara una oportunitat única d'aprofitar la necessitat d'un major intercanvi de dades i un processament de dades descentralitzat, més prop de l'usuari.

Un enfocament comú per a la construcció de l'oferta de núvol europeu reforçarà la sobirania digital d'Europa i augmentarà la competitivitat de les empreses i la indústria europees. Paral·lelament, recolzarà la digitalització per a unes administracions públiques eficients, una millor atenció sanitària i un medi ambient més net i sostenible.

Els Estats membres reconeixen la necessitat d'inversions addicionals, millors sinergies entre les iniciatives nacionals i una estratègia coordinada per a liderar l'adopció del núvol en els sectors públic i privat en tota Europa. En particular, segons l'acordat en la Declaració(Obri en nova finestra) , les accions conjuntes dels Estats membres se centraran en:

  • Combinar la inversió privada, nacional i de la UE en el desplegament d'infraestructures i servicis en el núvol competitius, ecològics i assegurances. Açò significarà seguir els pròxims passos juntament amb la indústria i els experts per a donar forma a la Aliança Europea sobre Dades Industrials i Núvol .
  • Definir un enfocament europeu comú sobre la federació de capacitats en el núvol , treballant cap a un conjunt de solucions tècniques i normes polítiques conjuntes amb la finalitat de fomentar els servicis en el núvol interoperables paneuropeus de la UE.
  • Impulsar l'adopció de centres de dades i servicis en el núvol més segurs, interoperables i energèticament eficients, en particular per a les xicotetes i mitges empreses, les noves empreses i el sector públic.

A finals d'any es posarà en marxa una Aliança europea sobre dades industrials i núvol . Dins d'esta Aliança, els Estats membres interessats, les indústries i els experts rellevants treballaran junts per a dissenyar el pla detallat de negocis, inversió i implementació per a implementar les capacitats de núvol de pròxima generació per al sector públic i privat.

Països signatario de la Declaració sobre un núvol de pròxima generació per a Europa

Han sigut Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Txèquia, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya i Suècia.

Els signatario van expressar la seua invitació a tots els Estats membres a unir-se a ells en la firma de la Declaració(Obri en nova finestra) .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Desenvolupament de Sistemes
  • Servicis electrònics