accesskey_mod_content

La solució CLARA amplia el seu àmbit d'actuació per a dur a terme anàlisi de compliment de seguretat sobre entorns LINUX

14 octubre 2020

CLARA és la solució de seguretat que permet analitzar les característiques de seguretat tècniques definides a través del Reial decret 3/2010 pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat en l'àmbit de l'Administració Electrònica.

El Centre Criptològic Nacional ha ampliat l'àmbit d'actuació de la  solució CLARA(Obri en nova finestra) , per a facilitar l'anàlisi de compliment de seguretat en sistemes operatius LINUX. L'anàlisi de seguretat de sistemes operatius LINUX és completament funcional en les diferents implementacions de CLARA i les versions suportades en esta primera versió són les diferents distribucions de CENT US.

D'esta manera, CLARA complementa el servici de seguretat que fins ara prestava exclusivament en sistemes operatius Microsoft, facilitant el procés de comprovació de característiques de seguretat tècniques del sistema als usuaris i automatitzant la capacitat d'anàlisi i auditoria de sistemes de manera local i remota amb l'objectiu d'avaluar el nivell de compliment de la normativa vigent.

Amb CLARA, organismes i organitzacions poden analitzar les característiques de seguretat tècniques dels seus sistemes, definides a través del Reial decret 3/2010 pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat en l'àmbit de l'Administració Electrònica, reduint a minuts el temps d'auditoria d'un sistema. Així mateix, CLARA permet comprovar l'estat de seguretat i de compliment de la normativa vigent, així com l'evolució de seguretat d'un sistema al llarg del temps.

Els usuaris del portal poden sol·licitar accés a la solució a través del correu electrònic  clara@ccn-cert.cni.es .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat