accesskey_mod_content

Nou portal de PILAR, la solució d'anàlisi i gestió de riscos del CCN

30 juliol 2020

Este renovat portal de la ferramenta permet disposar, en un mateix entorn i de forma unificada, de tota la informació relacionada amb PILAR i l'anàlisi de riscos.

El Centre Criptològic Nacional ( CCN ) ha renovat el portal de PILAR(Obri en nova finestra) , la seua solució d'anàlisi i gestió de riscos. Esta nova pàgina permet disposar, en un mateix entorn i de forma unificada, de tota la informació relacionada amb PILAR .

Els usuaris podran trobar informació sobre anàlisi de riscos, la metodologia i implementació de PILAR , així com els beneficis que oferix, la seua integració amb altres solucions com INES(Obri en nova finestra) , verificació del Reglament General de Protecció de Dades ( RGPD ) i llicència de la solució. A més, s'inclouen altres recursos d'interés, tals com a manuals d'usuari i un glossari de termes.

La solució PILAR és una ferramenta d'Entorn d'Anàlisi de Riscos ( EAR ), que suporta l'anàlisi i la gestió de riscos d'un sistema d'informació seguint la metodologia Magerit(Obri en nova finestra) (Metodologia d'Anàlisi i Gestió de Riscos dels Sistemes d'Informació). Desenvolupada i finançada parcialment pel CCN , compta amb diverses variants que s'actualitzen de forma periòdica:

  • PILAR(Obri en nova finestra) : versió íntegra de la ferramenta
  • PILAR Basic(Obri en nova finestra) : versió senzilla para Pymes i Administració Local
  • μPILAR(Obri en nova finestra) : versió de PILAR reduïda, destinada a la realització d'anàlisi de riscos molt ràpids
  • RMAT(Obri en nova finestra) (Risk Management Additional Tools): personalització de ferramentes

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat