accesskey_mod_content

L'Ajuntament de Barcelona publica la solució Decidim en el CTT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

21 febrer 2018

Decidim és una infraestructura digital per a la democràcia participativa basada en programari lliure (Ruby on Rails), que facilita la creació de portals de participació ciutadana a Barcelona.

L'objectiu del projecte és implementar, dissenyar, desenvolupar, provar i promoure una plataforma online open source (baix llicència AGPL v 3.0) per a promoure la participació dels ciutadans de Barcelona en processos legislatius i polítics mitjançant procediments de participació i vot electrònic els quals permeten compartir informació, crear comunitats per a expressar opinions i votar a iniciatives en les quals s'implica l'ajuntament en el qual viuen.

En Decidim(Obri en nova finestra) , les persones usuàries de la plataforma (participants) interactuen a través dels mecanismes de participació anomenats components que oferixen funcionalitats específiques per a diferents espais de participació. És a dir, els espais de participació com les Iniciatives, les Assemblees, els Processos o les Consultes disposen de components que es combinen com a mecanismes de participació. Entre els components més destacats estan els encontres presencials, les enquestes, les propostes, les votacions, el seguiment de resultats i els comentaris.

Més informació en solució Decidim  del CTT.

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Ciutadà