accesskey_mod_content

Balanç de la Iniciativa Aporta en 2018

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

27 desembre 2018

Logo Dades.gob

Durant 2018, s'ha posat el focus en l'impuls de les empreses reutilisadores ressaltant el paper de les dades obertes com a motor de la innovació i l'emprenedoria; una temàtica sobre la qual va girar la nova edició de el Encontre Aporta celebrat el passat 28 de novembre.

L'any 2018 ha sigut un any molt positiu per a la iniciativa Aporta . D'una banda, la labor que duu a terme ha sigut reconeguda, un any més, per el  European Data Portal(Obri en nova finestra) , que posiciona al nostre país com  prescriptor en matèria de dades obertes(Obri en nova finestra) .

A més, s'ha produït un gran creixement tant en conjunts de dades publicades, on s'han superat la barrera dels 21.500 (un 32% més que l'any anterior), com en organismes publicadors i visites d'usuaris (amb un creixement d'un 15% i un 64% respectivament).

Com es va poder comprovar durant l'Encontre Encontre A porta (Obri en nova finestra) , organismes públics, start-ups i grans empreses van analitzar les claus de l'èxit i els reptes de l'emprenedoria lligada a les dades i als nous paradigmes tecnològics. També es va debatre sobre com l'obertura i reutilització de dades afavorix la gestió de les administracions públiques. L'esdeveniment va ser un gran èxit de públic i va tindre una notable repercussió en els  mitjans de comunicació(Obri en nova finestra) .

A més, la iniciativa continua amb la labor de difusió i promoció de les dades obertes; informant tant de les novetats que es produïxen a nivell nacional i internacional, com generant  guies(Obri en nova finestra)  i  articles(Obri en nova finestra)  que ajuden a posar en marxa un major nombre d'inciativas, fomentant l'obertura de la informació de les administracions públiques.

Al seu torn, cal destacar que cada vegada més organismes utilitzen el seu servici de  suport i assessorament especialitzat(Obri en nova finestra)  per a resoldre dubtes tècnics i metodològiques. A més, han reforçat la secció de  entrevistes(Obri en nova finestra) , donant veu a professionals que han iniciat projectes de gran interés.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Servicis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE