accesskey_mod_content

Conclusiones preliminares del Primer Ministro de Estonia de la Cumbre Digital de Tallin

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

05 octubre 2017

La Presidència estonia del Consell ha organitzat el Cim Digital de Tallin en col·laboració amb el president del Consell Europeu i la Comissió Europea. El cim ha congregat el 29 de setembre de 2017 a caps d'Estat o de Govern de la UE.

Estes són les conclusions que destaquem de les dos sessions del cim:

Sessió 1: El futur del govern

Hem d'acostar al govern i al sector públic a l'era digital per a millorar els servicis públics per als ciutadans i les empreses, contindre els costos i promoure la innovació.

Hem de permetre que es duguen a terme digitalment totes les actuacions governamentals relacionades amb la lliure circulació de persones, capitals, béns i servicis dins del mercat únic. El nostre enfocament principal ha de ser en les àrees de mobilitat (per exemple, l'establiment de corredors connectats i automatitzats), la salut (per exemple, l'habilitació d'atenció sanitària personalitzada) i l'energia (per exemple, l'ús de tecnologies intel·ligents per a l'eficiència energètica).

Hem de transformar progressivament les nostres institucions per a afrontar els reptes que ens planteja l'era digital. Hem d'introduir principis i mesures, com el govern d'una sola vegada o un sol torn, en la digitalització de les nostres administracions nacionals, per a facilitar la interoperabilitat i també els servicis públics digitals transfronterers.

Els servicis i infraestructures digitals, com una identitat digital segura i de confiança, haurien de ser accessibles a tots els ciutadans de la UE, independentment de la seua edat o el seu origen socioeconòmic.

Hem de fer d'Europa un líder mundial en ciberseguretat per a l'any 2025, amb la finalitat de garantir la confiança, la confiança i la protecció dels nostres ciutadans, consumidors i empreses en línia i permetre una Internet lliure i governada per la llei.

Hem de reforçar la integritat de les nostres societats lliures i democràtiques en l'era digital, tant mitjançant la protecció dels drets constitucionals dels ciutadans, les llibertats i la seguretat en línia, com també la integritat i legitimitat dels processos democràtics, en particular de les nostres eleccions marque jurídic adequat, així com la tecnologia.

Europa necessita un enfocament europeu comú de la ciberseguretat, fins i tot en l'àmbit de la defensa. Europa ha de funcionar com un ciberespai europeu únic i un únic mercat de ciberseguretat, fins i tot en termes de certificació de nivell mundial i estàndards conjunts, capacitat operativa i resposta col·lectiva a les crisis. Per tant, hem de millorar la nostra preparació nacional i conjunta, capacitats de gestió de crisi, suport d'emergència i informes i anàlisis d'incidents.

Entre altres mesures, és necessari establir i coordinar campanyes educatives i de sensibilització que promoguen una bona ciberseguretat en tota Europa. Al mateix temps, hem de recolzar el desenvolupament i la generalització de la formació en ciberseguretat en totes les etapes de l'educació.

Juntament amb el sector privat, hem d'assegurar el més alt nivell de resistència de les infraestructures digitals, indústries i servicis per a crear un avantatge competitiu i atraure inversions. Invertir en tecnologies noves i segures, com per exemple, blockchain, pot contribuir a defendre a tots els sectors de l'economia europea.

Hem d'abordar de forma robusta els continguts il·legals en línia juntament amb les plataformes en línia. Les plataformes en línia tenen una important responsabilitat social en termes de protecció dels usuaris i impedir que els criminals exploten les seues plataformes. Europa també ha de seguir compromesa amb la lluita contra el delicte cibernètic i l'ús del terrorisme en el ciberespai.

Sessió 2: El futur de l'economia i la societat

Hem de fer de la UE la llar ideal per a les empreses i innovadors en l'era digital. A mesura que la digitalització transforma els sectors, hem de garantir que les llibertats de la UE són aptes per a l'era digital. Europa ha d'aspirar a ser el continent de la innovació i les tecnologies disruptives, aprofitant al màxim la lliure circulació de dades.

Completar el mercado único digital para el año 2018 es un primer paso importante en la realización de estos objetivos, pero debemos ir más allá. Debemos revisar más ampliamente las leyes de la UE y las nacionales para asegurarnos de que son aptas para la era digital.

Hem de procurar proporcionar condicions excel·lents per a les noves formes d'emprenedoria, per a les startups i les ampliacions en l'economia de les dades. Hem d'accelerar la transformació digital de les indústries mitjançant l'adopció de les últimes tecnologies, inclosa la intel·ligència artificial i blockchain.

Debemos garantizar unas condiciones equitativas, incluido el acceso equitativo de las PYME a las plataformas como puerta de entrada para llegar a los consumidores. Debemos examinar cómo debe evolucionar el derecho de la competencia para tener en cuenta los nuevos modelos de negocio y considerar iniciativas para la transparencia de la plataforma.

Estem compromesos amb un canvi global de les regles impositives i amb l'adaptació dels nostres propis sistemes fiscals per a assegurar que els beneficis generats digitalment en la Unió Europea siguen gravats on es crea el valor.

És molt important que la UE compte amb el millor marc mundial d'accés i (re) ús de dades per a productes i servicis innovadors.

  • Govern obert, Informes i Estudios
  • Cooperació interadministrativa