La versió actualment en vigor de les WCAG, la 2.0, data de 2008, i és la versió a la qual es referencia tant des de l'estàndard espanyol UNIX 139803:2012 com des de l'estàndard europeu EN 301-549. Els llocs web de les Administracions Públiques espanyoles han de complir els requisits de prioritat 1 i 2 de les WCAG 2.0.
El context tecnològic ha evolucionat des de 2008 i les directrius han d'actualitzar. La nova versió, Directrices de Accesibilidad al Contingut Web (WCAG) 2.1 , publicada el passat 28 de febrer, cobrix una àmplia gamma de recomanacions per a fer que el contingut web siga més accessible. Seguir estes pautes farà que el contingut el siga per a un rang més ampli de persones amb discapacitats, incloent ceguera i baixa visió, sordera i pèrdua d'audició, dificultats d'aprenentatge, limitacions cognitives, moviment limitat, discapacitat del parla, fotosensibilidad i combinacions d'estes.
Al seu torn, esta actualització emfatitza en el fet que l'accessibilitat del contingut web ha de ser efectiva en tot tipus de dispositius: ja siga en ordinadors d'escriptori, portàtils, tablets o smartphones. Seguint estes pautes, a més, s'aconseguix que el contingut web siga més clar i útil per als usuaris en general sense cap tipus de discapacitat.
Tres grups de treball del W3C han proposat un total de 25 nous criteris que poden incloure's en les WCAG 2.1, la publicació de les quals està prevista per a juny de 2018. Estos criteris inclouen requisits per a la interfície mòbil i pantalla tàctil, requisits per a ajudar a les persones amb discapacitat visual que no siguen totalment cecs i persones amb dificultats cognitives.
Desde el W3C se ha hecho un llamamiento público para que cualquier interesado envíe sus comentarios hasta el próximo 31 de marzo. Y después se proseguirá con todo el proceso formal de revisión y aprobación de estas.
Esta nova versió serà de gran utilitat per a l'aplicació de la directiva europea d'accessibilitat de llocs web i aplicacions mòbils del sector públic en ampliar el tractament de les qüestions mòbils.