accesskey_mod_content

Espanya ocupa el lloc 11 en prestació de servicis electrònics online i el 17 en el rànquing mundial d'Administració electrònica de Nacions Unides

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

19 setembre 2016

Espanya es troba entre els 10 primers països europeus del rànquing i els 17 primers del món. Els ciutadans espanyols es troben entre els més participatius del món (lloc 7), la qual cosa reforça la importància i oportunitat de les lleis 39 i 40/2015

imatge Enquesta 2016 Administració electrònica Nacions Unides

La ONU ha publicado recientemente su informe bienal sobre Administración electrónica. En esta edición de 2016 el estudio se ha centrado en la incidencia de la Administración electrónica en el logro de los objetivos de desarrollo sostenible.

Com en ocasions anteriors, els resultats de les enquestes efectuades en els 193 països analitzats s'expressen en un índex global compost al seu torn per tres subíndexs referits a Infraestructures de Telecomunicacions (TII), Capital Humà (HCI) i Servicis Online (OSI).

Espanya destaca especialment en l'Índex de Servicis Online (OSI), ocupant el lloc 11, per davant de països com Alemanya, Japó o Suècia, i quasi a l'una/a l'una en puntuació amb Estats Units.

En l'índex global, Espanya ocupa en el lloc 17 i es manté entre els 10 primers països europeus del rànquing a pesar del context desfavorable dels últims anys i l'augment generalitzat de la inversió en Tics que han experimentat la majoria dels altres països analitzats, tal com assenyala l'estudi. Estes qüestions, no obstant açò, sí es reflectixen en la lleugera baixada que registra Espanya respecte de l'informe de 2014, en el qual va ocupar el lloc 12.

El estudio valora también muy positivamente la participación a través de la vía electrónica de los ciudadanos españoles. De hecho, les sitúa en el puesto 7 del ranking mundial, entre los más participativos de todo el mundo. Sin embargo, detecta una puntuación más baja en lo relativo al uso de los servicios de Administración electrónica por parte de los ciudadanos españoles. Este dato refuerza la importancia que tendrán las nuevas leyes administrativas, que entran en vigor el próximo 2 de octubre, en la extensión y promoción de la vía electrónica entre los españoles.

La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques(Obri en nova finestra) i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic(Obri en nova finestra) , suposen un fort impuls a la digitalització de les Administracions públiques espanyoles, establixen nous drets per al ciutadà en la seua relació amb l'Administració i propicien una major eficàcia, innovació i modernització. Els resultats d'estos avanços previstos es reflectiran, no obstant açò, en la següent edició de l'informe de Nacions Unides de 2018.

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica