accesskey_mod_content

Govern Obert a Euskadi

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 setembre 2011

 

El compromís del Govern Basc amb la participació i col·laboració de la ciutadania

 

La iniciativa de Govern Obert d'Euskadi és un compromís del Govern Basc amb la participació i col·laboració de la ciutadania. Esta iniciativa consta de dos peces fonamentals: el Portal Irekia i el Portal Opendata .

  • Irekia es basa en l'acostament de la ciutadania a l'Administració Basca dotant a la ciutadania de participació i presa de decisió en les accions del Govern amb la finalitat de que cada persona es puga sentir part de l'Executiu i les seues polítiques. La seua base se centra en tres premisses: TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ i COL·LABORACIÓ.
  • Opendata Euskadi pretén impulsar la publicació de dades públiques perquè puguen ser reutilitzats per empreses, infomediarios, altres administracions i qualsevol que estiga interessat a obtindre productes derivats dels mateixos. L'objectiu de la reutilització de les dades pot ser el de generar valor i riquesa, fomentar la transparència en l'administració o el d'obtindre una major interoperabilitat entre administracions, entre uns altres.

Pot trobar més informació en les corresponents iniciatives en el CTT: Irekia , Opendata

  • Ciutadà
  • Centre de Transferència de Tecnologia