accesskey_mod_content

Comencen les activitats i esdeveniments de l'IX Mes Europeu de la Ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

02 octubre 2019

El Mes Europeu de la Ciberseguretat és una campanya de sensibilització de la UE que promou la ciberseguretat entre els ciutadans i les organitzacions

Els esdeveniments i activitats del Mes Europeu de la Ciberseguretat(Obri en nova finestra)  (ECSM) van dirigits a crear consciència, canviar el comportament i proporcionar recursos a tots sobre com protegir-se en línia. I per a açò, l'Agència de Seguretat de les Xarxes i de la Informació de la Unió Europea (ENISA), la DG CONNECT de la Comissió Europea i els seus socis organitzen i implementen el Mes Europeu de la Ciberseguretat  (ECSM) des de 2011 cada octubre.

A part dels tres anteriorment nomenats, els objectius del Mes Europeu de la Ciberseguretat són:

  • Generar consciència general sobre la ciberseguretat, que és una de les prioritats identificades en l'Estratègia de Ciberseguretat de la UE;
  • Generar consciència específica sobre la seguretat  de les xarxes i sistemes d'informació, que s'aborda en la Directiva NIS;
  • Promoure un ús més segur d'Internet per a tots els usuaris;
  • Construir un historial sòlid per a crear consciència a través de l'ECSM;
  • Involucrar a les parts interessades rellevants;
  • Augmentar l'interés dels mitjans nacionals a través de la dimensió europea i global del projecte;
  • Augmentar l'atenció i l'interés pel que fa a la seguretat de la informació a través de la coordinació política i mediàtica.

Les activitats

Les activitats tindran lloc al llarg de tot l'espai comunitari. Madrid, Girona, València, León o Barcelona són algunes de les ciutats espanyoles que acolliran algun tipus d'esdeveniment englobat  en l'IX Mes Europeu de la Ciberseguretat. Es pot consultar en llistat(Obri en nova finestra) o directament consultar el mapa interactiu(Obri en nova finestra) d'esdeveniments.

Context internacional

Este projecte està en línia amb el corrent de treball de sensibilització del Grup de treball UE-EE. UU. sobre ciberseguretat  i ciberdelitos establit en el context de el  Cim UE-EE. UU celebrada a Lisboa el 20 de novembre de 2010. Per la seua part, l'Administració nord-americana organitza el   National Cyber Security Awareness Month(Obri en nova finestra) i la campanya de conscienciació que emana del Stop.Think. Connect.(Obri en nova finestra)

A Austràlia trobem programes similars com la National Cyber Security Awareness Week(Obri en nova finestra)

Una mica d'història

En 2011 se li va demanar a ENISA que avaluara la viabilitat i explorara diverses opcions sobre com un Mes Europeu de la Ciberseguretat (ECSM) podria convertir-se en un instrument eficaç per a crear consciència sobre els desafiaments de la seguretat de les xarxes i sistemes d'informació (NIS). L'Agència va participar en l'avaluació de l'establiment i l'organització d'un ECSM. Per primera vegada, durant octubre de 2012, es va realitzar un ECSM com a projecte pilot en tota Europa. 

En 2012 es va dur a terme un Mes Europeu de Ciberseguretat  com un projecte pilot en tota Europa. Com a països pilot, la República Txeca, Luxemburg, Noruega, Portugal, Romania, Eslovènia, Espanya i el Regne Unit van participar en diverses activitats i esdeveniments al llarg d'octubre de 2012, per a crear consciència sobre la ciberseguretat. Este projecte(Obri en nova finestra) va ser recolzat per ENISA i la Comissió Europea.

El Mes Europeu de la Ciberseguretat  2013 es va llançar amb l'objectiu de construir junts una campanya conjunta(Obri en nova finestra) de defensa de la UE, una campanya sobre temes de ciberseguretat d'interés per a tots els ciutadans i, al mateix temps, per a institucions i xicotetes i mitges empreses.                            

En 2014, ENISA va augmentar la participació del sector públic i privat en esta iniciativa; en 2015 es van dur a terme un total de  242 activitats(Obri en nova finestra) en 32 països; en 2016 es van realitzar  492 activitats(Obri en nova finestra) en 32 països i en 2017 es  van desenvolupar 532 activitats en 33 països, la qual cosa va fer de l'ECSM 2017 la campanya més prolífica(Obri en nova finestra) fins hui ... fins que en 2018, el nombre activitats(Obri en nova finestra) va augmentar un de 532 a 567. Tot un èxit que no para de créixer any a any.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General