accesskey_mod_content

La Comissió Europea anuncia nous terminis per a la segona i tercera convocatòria de finançament del programa CEF Telecom 2019-2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

01 març 2019

El finançament de la segona convocatòria, de 24 milions d'euros, s'oferix per a sis infraestructures de servicis digitals (DSIs) i el termini per a presentar les propostes s'estendrà del 4 de juliol al 14 de novembre. Per a la tercera convocatòria, el termini per a eArchiving serà entre el 5 de març i el 14 de maig.

La Comissió Europea, a través de l'Agència Executiva d'Innovació i Xarxes (INEA), i d'acord al Programa de Treball 2019-2020(Obri en nova finestra)  de CEF Telecom, ha anunciat els terminis de la segona de les quatre convocatòries de finançament de l'any 2019. El finançament total serà de 24 milions d'euros i es repartirà entre els servicis d'infraestructures digitals de BRIS (2 milions), Ciberseguretat (10 milions), eHealth (5 milions), eProcurement (3 milions), European i-Justice (3 milions) i la nova Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació (1 milió).

Per a tots els DSIs excepte la nova Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació, s'oferix cofinançament d'un 75% del total dels costos, igual que es va fer per a la primera convocatòria de CEF Telecom 2019-2020.(Obri en nova finestra) Segons un informe de la Comissió Europea(Obri en nova finestra) , Espanya ha participat entre 2014 i 2018 en 26 projectes relacionats amb estos cinc DSIs, a través dels quals ha obtingut un finançament de 5.5 milions d'euros.

D'altra banda, la Plataforma europea de Competències Digitals i Ocupació és una de les principals novetats del Programa CEF Telecom 2019-2020 i busca millorar la formació dels ciutadans europeus en competències digitals bàsiques i avançades, a causa que, segons estimacions de la Comissió, un 40% de les empreses europees tenen dificultats per a trobar professionals amb les habilitats/habilitats digitals requerides. La convocatòria està oberta únicament a les Coalicions Nacionals que formen part de la Coalició Digital de Competències Digitals i Ocupació.

A més, s'ha anunciat el termini per a eArchiving, que pertany a la tercera convocatòria, i s'estendrà entre el 5 de març i el 14 de maig de 2019. En este cas, la convocatòria es referix a la plataforma central de continguts del programa CEF Telecom i es realitzarà per contractació de la Comissió, per la qual cosa els Estats Membres no poden presentar propostes per a finançament directe.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa