accesskey_mod_content

Europa organitza una jornada dedicada a l'ecosistema EBSI

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

07 maig 2024

Este esdeveniment celebra els assoliments i el creixement de la Infraestructura Europea de Servicis Blockchain (EBSI) amb una jornada que reunirà a més de 350 organitzacions de més de 30 països.

Baix l'auspici de la presidència belga del Consell de la UE se celebra avui a Brussel·les el Dia de l'Ecosistema EBSI amb l'esdeveniment ‘W3bsi: Confiança reinventada’, que repassarà els assoliments passats i mirarà cap al futur per a discutir sobre la transició de l'actual consorci European Blockchain Partnership (EBP) cap a una nova forma jurídica en forma d'European Digital Infrastructure Consortium (EDIC) denominat Europeum. L'esdeveniment albergarà així mateix una sèrie de tallers, presentacions, demostracions i panells organitzats entorn de/entorn de cinc temes: Construcció d'una xarxa resiliente i segura; Cap a una mobilitat completament nova per als ciutadans europeus; Garantir l'autenticitat dels productes i la transparència en la cadena de subministrament; Alliberar oportunitats de negoci per a les empreses europees; i Sinergies amb altres iniciatives europees. Per la part espanyola intervendrà Ángel Luis Martín Bautista, de la Secretaria General d'Administració Digital(Obri en nova finestra) i representant espanyol en l'EBP dins del panell que analitzarà els assoliments d'EBSI en retrospectiva.

La  Infraestructura Europea de Servicis Blockchain(Obri en nova finestra) (EBSI) va nàixer en 2018 quan 29 països (tots els estats membres de la UE, Noruega i Liechtenstein) i la Comissió Europea van unir forces per a crear la Associació Europea Blockchain (EBP), amb l'objectiu d'aprofitar blockchain per a crear servicis públics transfronterers perquè les administracions públiques, les empreses, els ciutadans i els seus ecosistemes verifiquen la informació i facen que els servicis siguen confiables.

Des d'aleshores, ​EBSI s'ha convertit en un ecosistema en creixement de més de 25 projectes innovadors que abasten més de 10 sectors i dominis diversos. Reunix a més de 350 organitzacions de més de 30 països, totes elles pioneres en l'ús d'EBSI, que busquen fer que la informació siga fàcil de verificar i quasi impossible de falsificar, per a una millor mobilitat dels nostres ciutadans, una millor qualitat dels nostres productes i un millor desenvolupament econòmic de les nostres empreses.

La EBP y la CE desarrollan e implementan EBSI a través de  una xarxa de nodes distribuïts(Obri en nova finestra)  en tota Europa per a recolzar aplicacions transfrontereres com a "seguiment i localització", " credencials verificables(Obri en nova finestra) ", "intercanvi de dades confiables" i gestió d'identitat en múltiples dominis. Fins ara, l'EBP ha seleccionat casos d'ús en diferents àmbits, com a finançament de PIME, traçabilitat de documents, identitat digital, seguretat social, diplomes, gestió de processos d'asil i intercanvi de dades confiables.

  • Intel·ligència Artificial i Blockchain