accesskey_mod_content

La Comissió Europea presenta una ferramenta per a ajudar a les pimes a autoevaluar la seua maduresa digital

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

31 juliol 2024

Els Centres Europeus d'Innovació Digital (EDIHs) van llançar una ferramenta d'avaluació de maduresa digital que ajudarà a les pimes a identificar les seues fortaleses i debilitats en la transformació digital del seu negoci.

Les empreses poden utilitzar esta ferramenta per a avaluar la seua maduresa en funció de sis criteris clau: estratègia empresarial digital, preparació digital, millora de les competències digitals, gestió de dades, automatització i intel·ligència, i digitalització ecològica. Amb esta informació, les pimes poden planificar el seu creixement digital de forma més eficaç i rebre assessorament personalitzat del seu EDIH local. A més, altres actors com  Enterprise Europe Network  i els clústers industrials poden aprofitar la ferramenta d'avaluació de maduresa digital per a ajudar a les seues pimes a digitalitzar-se i utilitzar la intel·ligència artificial.

La xarxa EDIH, composta per 228 centres, té com a objectiu reforçar les capacitats digitals de les empreses i les organitzacions del sector públic. Amb 151 centres finançats per el  Programa Europa Digital  de la Comissió i 77 recolzats per recursos nacionals o regionals, la xarxa serà un catalitzador per a la innovació i el creixement digitals en tota Europa. La ferramenta està oberta a totes les empreses i està disponible gratuïtament en 32 idiomes.

La ferramenta d'avaluació de maduresa digital  ajudarà a aconseguir l'objectiu de la Dècada Digital que  les empreses europees adopten en un 75 % la IA, el núvol o els macrodatos. La xarxa de centres europeus d'innovació digital (EDIH), juntament amb la  Oficina de IA,  que ja està en ple funcionament, serà una finestreta única per a les pimes i els servicis públics que busquen solucions de IA i transformació digital.

Trobe més informació sobre els  Centres Europeus d'Innovació Digital  (EDIH) i la  ferramenta d'avaluació de maduresa digital  .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Desenvolupament de Sistemes, Aplicacions i Soluciones Informáticas