accesskey_mod_content

Les implicacions socials i econòmiques i l'impacte en el futur digital de la Llei d'Europa Interoperable

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

16 abril 2024

El portal Europa Interoperable centralitzarà l'intercanvi i la reutilització d'estes solucions, catalizando els processos administratius i l'eficiència dels servicis transfronterers

L'adopció per part de la Comissió Europea de la   Llei d'Europa Interoperable(Obri en nova finestra)  marca un avanç clau en la millora del sector públic digital de la UE. Esta Llei té com a objectiu crear una xarxa d'administracions públiques digitals interconnectades, que no solament enfortisca la col·laboració transfronterera sinó que també accelere la transformació digital d'Europa. En essència, la Llei exigix avaluacions d'interoperabilitat, garantint que les modificacions del sistema de TU s'alineen amb el   Marque Europeu d'Interoperabilitat(Obri en nova finestra)  i   les "soluciones europees interoperables"(Obri en nova finestra)  compartides . La transparència es promou mitjançant la publicació d'estes avaluacions, orientant a les administracions públiques cap a estàndards unificats.

Segons la llei, els organismes del sector públic estan obligats a compartir solucions d'interoperabilitat com a   programari de codi obert(Obri en nova finestra)  , amb l'objectiu de desmantellar els obstacles tècnics i organitzatius que impedixen els servicis digitals transfronterers. El «Portal Europeu Interoperable» centralitzarà l'intercanvi i la reutilització d'estes solucions, catalizando els processos administratius i l'eficiència dels servicis transfronterers. A més, estructures de governança com la   'Junta Europea Interoperable(Obri en nova finestra)  ' i la comunitat supervisaran la implementació, mentre que iniciatives com els entorns de proves regulatoris impulsaran la innovació.

Les empreses estan preparades per a estalviar entre   5.700 i 19.200 milions d'euros(Obri en nova finestra)  mitjançant interaccions optimitzades amb servicis públics digitals, reduint les càrregues administratives en tota la UE. Els ciutadans es beneficiaran d'estalvis benvolguts entre   5,5 i 6,3 milions d'euros(Obri en nova finestra)  i gaudiran d'una millor prestació de servicis i una major transparència governamental, la qual cosa al seu torn impulsa la confiança pública i protegix els drets individuals.

La Llei d'Europa Interoperable presenta importants oportunitats per a iniciatives de dades obertes. En establir una xarxa interoperable d'administracions públiques digitals, promou l'intercanvi i la col·laboració de dades, facilitant la creació d'un   Espai Comú de Dades del Sector Públic Europeu(Obri en nova finestra)  . Les dades obertes es beneficiaran d'una major interoperabilitat, ja que permeten un accés més fàcil i l'intercanvi de dades del sector públic a través de fronteres. Esta alineació amb els principis de dades obertes contribuirà a una major transparència, innovació i eficiència en el sector públic digital, en benefici dels ciutadans i les empreses de tota Europa.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Interoperabilitat