accesskey_mod_content

España impulsarà l'ús de la Intel·ligència Artificial per a facilitar la competitivitat i el creixement de les pimes europees

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

15 abril 2024

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa ha informat als seus col·legues de la Unió de la proposta del Govern d'España per a impulsar a Europa l'ús de la IA per a augmentar la competitivitat i creixement de les PIMES.

La proposta està dirigida a promoure l'ús d'esta tecnologia per a facilitar el compliment de normes i requisits burocràtics, a més de racionalitzar els diferents règims i tràmits nacionals en la Unió Europea, contribuint a millorar l'eficiència i productivitat de les pimes.

A través de l'ús ètic i responsable de IA, les pimes es podrien beneficiar d'un "administrador artificial" que s'encarregue de la gestió dels tràmits i les interaccions amb les administracions, perquè les empreses es puguen centrar en el seu negoci principal. La ferramenta té el potencial de generar augments de productivitat per a un gran nombre de sectors econòmics.

Este projecte, que s'està desenvolupant entre el Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa i el Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, contempla la col·laboració entre l'administració i empreses de tecnologia capdavantera per a implementar models de IA dirigits a les pimes. Esta proposta proporcionarà una solució estructural a curt termini que pot oferir una reducció efectiva dels costos administratius.

El Mecanisme de  Recuperació i Resiliència(Obri en nova finestra)  oferix una oportunitat perfecta per a provar la nova tecnologia. La ferramenta de IA pot ajudar a accelerar la implementació del Fons de Recuperació, responent així a les demandes de les empreses de reduir els obstacles administratius associats amb l'instrument.

Les pimes europees suposen el 99% del teixit empresarial europeu i empren a més de 100 milions de persones. El seu marc de competitivitat s'ha vist millorat amb l'impuls de diverses iniciatives com l'agenda de "Legislar Mejor" de la Comissió Europea, però així i tot seguixen afrontant molts reptes per a augmentar la seua grandària, buscar finançament i transformar-se en els àmbits de la sostenibilitat i la digitalització.

Per a ser efectiva, la nova ferramenta necessitaria comptar amb estàndards comuns per a garantir la replicabilidad entre els proveïdors de servicis. A més se li proveiria de formació per a desenvolupar les habilitats/habilitats i recursos necessaris per a adoptar i utilitzar solucions de IA de forma més eficient, tot baix un seguiment de les autoritats per a avaluar la seua eficàcia i impacte.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Intel·ligència Artificial i Blockchain