accesskey_mod_content

Herramientas i pautes per a citar dades obertes

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

20 juny 2024

Data.europa.eu oferix una guia amb la qual descobrir ferramentes i directrius per a citar dades de manera efectiva, millorant la qualitat i l'impacte de la investigació.

La citació de dades és crucial en el procés d'investigació científica, ja que proporciona un reconeixement adequat de les fonts i facilita la identificació i reproducció dels resultats de la investigació. En citar dades, els investigadors poden rastrejar l'impacte de les dades, promoure la seua capacitat de descobriment i recompensar als creadors de dades. Encara que citar dades no és una pràctica nova, l'ús d'identificadors persistents ha guanyat importància a causa de la major necessitat de realitzar un seguiment de les cites i comprendre el seu impacte.

Per a ajudar als investigadors a citar dades de manera efectiva,  data.europa.eu(Obri en nova finestra)  oferix una guia completa sobre la citació de dades:  Data Citation: A Guide to Best Practice(Obri en nova finestra) . Este estudi, basat en una guia pràctica, inclou annexos útils com a llistes de verificació, diagrames, recomanacions i millors pràctiques. A més, data.europa.eu proporciona una  capacitació en citació de dades(Obri en nova finestra) , que se centra tant en com citar dades com en com fer que les dades siguen més adequats per a la citació.

El portal data.europa.eu també compta amb una sòlida documentació sobre la citació de dades. En la  secció de documentació(Obri en nova finestra) , els usuaris trobaran explicacions detallades, llistes de verificació i exemples de formats de cita compatibles. A més, data.europa.eu simplifica el procés de citació amb un botó de cita dedicat disponible en la pàgina web de cada conjunt de dades. Situat damunt del títol del conjunt de dades a la dreta, el botó permet als usuaris seleccionar entre diversos estils de citació (EU Data Citation, APA, Harvard i Vancouver) i copiar fàcilment la cita en el portapapers.

En conclusió,  data.europa.eu(Obri en nova finestra)  no solament destaca la importància de la citació de dades, sinó que també proporciona ferramentes pràctiques i capacitació per a garantir que els investigadors puguen citar dades de manera efectiva. Mitjançant l'ús d'estos recursos, els investigadors poden millorar la qualitat i la interoperabilitat de les seues dades i metadades. Estiga atent a més actualitzacions sobre les funcionalitats del nostre portal i explore tot el potencial de data.europa.eu per a millorar les seues pràctiques d'investigació.

Guia completa sobre la citació de dades.(Obri en nova finestra)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Seguretat i Protecció de Dades