accesskey_mod_content

Sistema europeu de reconeixement d'identitats electròniques - eIDAS

 

El node eIDAS permet el reconeixement mutu d'identitats electròniques a Europa.

El node eIDAS espanyol és un projecte que permet el reconeixement mutu d'identitats electròniques a Europa. En concret facilita l'acceptació del DNI electrònic en servicis d'Administració Electrònica d'altres administracions europees així com la identificació de ciutadans europeus en servicis públics espanyols utilitzant un mitjà d'identificació del seu país d'origen.

Este node és el component d'interoperabilitat que es connecta amb els servicis electrònics i els sistemes d'identificació nacionals, i amb els nodes corresponents d'altres Estats membres, i permet el reconeixement d'identitats electròniques emeses per altres països d'acord amb Reglament eIDAS (UE) No 910/2014(Obri en nova finestra) .

El node eIDAS espanyol es basa en la implementació de referència que la Comissió Europea ha desenvolupat de les especificacions tècniques que marca el reglament, i utilitza un sistema d'intercanvi de missatges conforme a l'estàndard SAML 2.0. Este projecte es recolza en el bloc de construcció d'ID electrònica promogut pel mecanisme europeu CEF (Connecting Europe Facility) i en l'experiència adquirida en els projectes europeus STORK i STORK 2.0 per a facilitar un àrea única d'identificació i autenticació electròniques per a Europa.

Per a les Administracions Públiques, la integració amb el node eIDAS espanyol es realitza a través del sistema Cl@ve .

A partir de Setembre de 2018 comença l'obligació de reconeixement mutu d'identitats electròniques transfrontereres notificades a la Comissió Europea, per la qual cosa tots els servicis públics deuen poder oferir la possibilitat d'identificació amb mitjans d'identitat electrònics d'altres països, sempre que estos hagen sigut notificats. En esta secció s'aniran actualitzant els sistemes d'identificació electrònica notificats pels diferents estats membres.

0 Comentaris

No hi ha comentaris