En els últims anys, les estratègies digitals estan ocupant un paper de màxima rellevància per a impulsar el desenvolupament digital de l'economia i la societat en els països de la Unió Europea. Com a conseqüència, l'interés per conéixer què fan altres països del nostre entorn s'ha incrementat i possiblement seguirà fent-ho en els pròxims anys. Conéixer com afronten els reptes alguns dels països més desenvolupats digitalment; quines estratègies han desenvolupat en els últims anys; o com organitzen la seua governança són elements molt rellevants que ajuden en la contextualització i el disseny d'altres estratègies.
No obstant açò, accedir a la informació d'estes estratègies és alguna cosa complicat. La informació sobre cadascuna d'elles està distribuïda en els llocs webs de cadascun dels governs i, en ocasions, en els llocs webs de cadascun dels departaments ministerials responsables del pla sectorial o mesura específica.
Per a facilitar l'accés a esta informació, l'ONTSI ha elaborat un informe en el qual s'han recopilat les polítiques digitals d'un ampli conjunt de països de la Unió Europea, tant polítiques globals com a polítiques sectorials; s'han classificat i ordenat en funció dels temes que aborden; i s'ha elaborat un cronograma de com i quan han publicat cadascuna de les seues polítiques amb l'objectiu d'oferir una visió de conjunt. També s'ha establit una taxonomia comuna per a les estratègies de tots els països que permet ordenar-les baix un mateix paraigua classificatori coherent amb la classificació que fa la Comissió Europea per a mesurar el desenvolupament de l'economia i la societat digital dels països de la Unió Europea.
El resultat final és un informe que conté el repositori de les polítiques digitals globals i sectorials d'Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Irlanda, Països Baixos i Suècia.
Per a cadascun d'ells s'ha elaborat una fitxa on es descriu:
- El seu nivell de desenvolupament digital segons el DESI 2020 (Indicador de desenvolupament de l'economia i societat digital de l'any 2020) en relació amb el de la resta dels països de la Unió;
- Un cronograma amb les estratègies digitals globals i sectorials més rellevants de cada país;
- Una referència individualitzada a cadascuna de les estratègies digitals globals del país en la qual s'indica el seu objectiu, estructura de governança i finançament, quan estes dades estan disponibles.
- Una referència individualitzada a cadascuna de les estratègies sectorials agrupades en el següents àmbits:
- Connectivitat.
- Capital Humano, incloent polítiques d'inclusió digital.
- Integració de la tecnologia digital, incloent les polítiques per a la digitalització de la PIME i el desenvolupament de tecnologies avançades.
- Els servicis públics digitals.