Podem integrar algoritmes poscuánticos als protocols existents? Es poden dissenyar nous protocols entorn de/entorn de sistemes poscuánticos? Quin és el paper del doble xifrat i les dobles firmes? Quins canvis imposaran els nous algoritmes poscuánticos als protocols existents? Estes són algunes de les preguntes que pretén respondre l'últim informe publicat per ENISA, l'Agència Europea de Ciberseguretat, titulat " Criptografia poscuántica: estudi d'integració ".
cal recordar que ENISA és un programa de treball que preveu activitats per a recolzar la construcció de coneixement en algoritmes criptogràfics. L'Agència col·labora amb grups d'experts per a abordar els desafiaments emergents i promoure bones pràctiques amb la cooperació de la Comissió Europea, els Estats membres i altres organismes de la UE.
La transició a la criptografia poscuántica (PQC) no acaba amb la selecció i estandardització dels algoritmes poscuánticos. També es requerix la integració amb els sistemes i protocols existents. L'informe se centra en la necessitat de recórrer a proves de futur i per a l'adquisició de coneixements que no es limiten a estàndards externs. L'informe amplia els aspectes inicials dels desafiaments de la criptografia poscuántica abordats en l'estudi publicat l'any passat per ENISA: Criptografia poscuántica: estat actual i mitigació quàntica.