A través de conjunts de dades de lliure accés, tot el món pot accedir a informació valuosa sobre àrees com el consum d'energia, les emissions de carboni i la protecció del medi ambient. La UE està a l'avantguarda d'este moviment, proporcionant dades accessibles per a recolzar pràctiques sostenibles en tots els sectors.
Un recurs clau per a estos esforços és data.europa.eu , que oferix contingut divers, des d'històries de dades fins a informes i seminaris web, que detallen iniciatives de sostenibilitat. Un exemple és la nostra història de dades que mostra com s'estan utilitzant les dades obertes per a la economia blava , l'ús sostenible dels recursos oceànics amb finalitats econòmiques al mateix temps que es preserva la salut de l'ecosistema oceànic. Les dades obertes també brinden informació útil per a comprendre l'impacte de el hidrogen renovable , un element simple i abundant que pot ser un recurs energètic versàtil.
La contribució de les dades obertes a la sostenibilitat no acaba ací. Les empreses poden aprofitar les dades per a crear productes i servicis respectuosos amb el medi ambient, i els ciutadans poden utilitzar-los per a triar estils de vida més sostenibles. Els conjunts de dades de data.europa.eu il·lustren com les empreses i les comunitats utilitzen les dades obertes per a fer un seguiment dels recursos, reduir els residus i optimitzar l'ús de l'energia. La informació sobre la Zona Ambiental a Suècia i les estacions de càrrega per a vehicles elèctrics a França contribuïx a una millor comprensió de com Europa està realitzant la transició cap a fonts d'energia més netes.
En definitiva, el paper de les dades obertes en matèria de sostenibilitat és inestimable. Recursos com data.europa.eu no solament recolzen els objectius climàtics de la UE per a un futur sostenible, sinó que també servixen com a referències valuoses per a les autoritats locals, les empreses i els investigadors que desitgen implementar o millorar les seues iniciatives de sostenibilitat.