accesskey_mod_content

Naix Joc Consulting per a ajudar a la transformació digital de les Pimes

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

20 maig 2024

Joc Consulting està dirigit a pimes d'entre 10 i menys de 250 empleats i destinat a la contractació de servicis d'assessorament digital especialitzat i personalitzat per als seus negocis.

Red.es, - entitat adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial-, ha presentat este matí, en l'espai Maldonado, el programa Joc Consulting. Es tracta d'un nou programa d'ajudes dirigit a pimes d'entre 10 i menys de 250 empleats i destinat a contractar servicis d'assessorament digital especialitzat i personalitzat. 

Joc Consulting s'emmarca en el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, i compta amb un pressupost de 300 milions d'euros finançats per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU. 

Les  bases reguladores(Obri en nova finestra)  de Joc Consulting es van publicar en el BOE el passat 11 de maig i es poden consultar en la web d'Accelera pime,  www.acelerapyme.es (Obri en nova finestra)

Bons de 12.000, 18.000 i 24.000 euros per a servicis d'assessorament 

L'ajuda es materialitza en un Bo d'Assessorament Digital que les pimes hauran d'emprar en la contractació d'un o varis dels servicis d'assessorament dels quals es compon el Programa. Estos servicis d'assessorament permetran a les pimes beneficiàries comptar amb un full de ruta per a avançar en la digitalització del seu negoci i seguir avançant en la seua transformació digital.

La quantia de les ajudes de Jocs Consulting varien en funció de la grandària de l'empresa: si la pime té entre 10 i menys de 50 empleats, la quantia de l'ajuda és de 12.000 euros, per a pimes entre 50 i menys de 100 empleats, el bo és de 18.000 euros i de 24.000 euros per a les empreses d'entre 100 i menys de 250 treballadors. 

Les pimes beneficiàries hauran de destinar el bo d'assessorament digital de Joc Cosulting a la contractació d'un o diversos servicis d'assessorament d'un catàleg  compost per 10 categories de servicis en àrees clau en transformació digital: Servici d'assessorament en IA, servici d'assessorament en anàlisi de dades (bàsic i avançat), servici d'assessorament en vendes digitals, servici d'assessorament en processos de negoci o processos de producció, servici d'assessorament en estratègia i rendiment de negoci, servici d'assessorament en ciberseguretat (bàsic, avançat i preparació per a la certificació) i un servici d'assessorament “360” en transformació digital. 

Les pimes podran començar a sol·licitar l'ajuda a mitjan juny. Per a poder accedir a estes ajudes és important que les xicotetes i mitges empreses sol·licitants complisquen els requisits mínims recollits en les bases del programa que es poden consultar en este enllaç. 

Els Assessors Digitals: persones encarregades de realitzar el servici d'assessorament  

Els Assessors Digitals seran els encarregats de realitzar el servici d'assessorament triat per la pime i de guiar-la en els següents passos que ha de donar en el seu procés de digitalització. Durant tota la vigència del programa estarà obert el termini d'adhesió com a Assessor Digital. Per a ser-ho, les empreses interessades hauran d'haver facturat almenys 100.000 euros en l'exercici anterior o tindre una mitjana d'ingressos superior a este llindar en els últims tres anys, entre altres requisits que poden consultar en les  bases reguladores del Programa(Obri en nova finestra) , i en el  Anunci d'Adhesió(Obri en nova finestra) .  

Per a poder adherir-se al Programa els Assessors Digitals hauran de complir els requisits mínims recollits en les bases del programa que es poden veure en este  enllaç(Obri en nova finestra) .

Sistema de tramitació automatitzada

Joc Consulting comptarà amb un sistema de tramitació automatitzat innovador, amb ferramentes de robotización i Intel·ligència Artificial per a reduir la càrrega burocràtica, disminuir el nombre de documents a presentar i acurtar els terminis de concessió.

D'esta manera, les pimes podran sol·licitar l'ajuda sense aportar cap documentació. A més, en el procés de verificació de les justificacions dels servicis d'assessorament, Red.es posa en marxa, per primera vegada, una plataforma d'Intel·ligència Artificial que servirà de recolze en el procés de verificació de les justificacions dels servicis d'assessorament. Es durà a terme a través d'un sistema LLM per a detectar plagis, còpies i comprovar la qualitat dels documents presentats.

Joc Consulting contempla també la figura de el “representant voluntari” que permet que qualsevol tercer, siga persona física o jurídica, degudament autoritzada, puga demanar la subvenció per compte de l'empresa, per a contribuir així a eliminar tràmits a la pime i l'autònom. 

Presentació oficial de Joc Consulting 

Joc Consulting es va presentar de forma oficial el17 de maig en un acte que ha comptat amb la benvinguda institucional del ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, que ha destacat que “Joc Consulting amplia la reeixida experiència de Joc Digital -que ha arribat ja a més de 370.000 empreses- en totes les seues dimensions: arribarà a més empreses, de fins a 250 treballadors, i aconseguix a més tecnologies innovadores i disruptives. Tot, mantenint la seua filosofia de ‘zero papers’ per a facilitar al màxim la tramitació. És tot un exemple de com adaptar les polítiques públiques d'impacte per a anar encara més enllà en el suport al teixit productiu”. 

El director general de Red.es, ha sigut al costat del ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, l'encarregat de presentar Joc Consulting. Durant la seua intervenció ha destacat la importància de la justificació dels servicis realitzats per part de l'Assessor Digital. A més, ha anunciat que “Joc Consulting es va a recolzar en ferramentes d'intel·ligència artificial per a realitzar el procés de verificació de la justificació dels servicis”.  El director de Red.es ha comentat també “que amb este sistema garantim que la informació continguda no s'emmagatzema, ni registra ni compartix amb cap proveïdor de models de IA”.

L'acte ha explicat a més amb el diàleg ‘Estratègies i solucions d'èxit per a la digitalització de les pimes’ amb dos representants d'empreses beneficiàries de Joc Digital, moderats per Mayte Ledo, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, qui ha assegurat que "és molt important l'assessorament en matèria de ferramentes com la Intel·ligència Artificial i la Ciberseguretat, claus per a la transformació digital de les pimes. Joc Consulting acompanyarà a les empreses en la utilització d'estes solucions, perquè siguen el mes eficients possibles per a elles".
A l'acte han assistit prop de 200 persones de forma presencial i al voltant de 400 s'han connectat per a veure-ho en directe a través del canal de Youtube de Red.es en l'est  enllaç(Obri en nova finestra) .  

Sobre Joc Consulting 

Joc Consulting és un programa d'ajudes del Govern, gestionat per Red.es, i que està dotat amb un pressupost de 300 milions d'euros, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya Next Generation EU. L'objectiu d'este programa és que les pimes d'entre 10 i menys de 250 empleats facen un pas més en el camí de la seua digitalització a través de servicis d'assessorament. 

Les empreses interessades poden accedir a tota la informació en la web  https://www.acelerapyme.es/kit-consulting(Obri en nova finestra) , en el telèfon 900 223 322 i en el correu electrònic  info@kitconsulting.es . Els Assessors Digitals explicaran també amb un servici d'atenció a l'Assessor Digital en el telèfon 900 903 595 i en el correu electrònic infoasesordigital@acelerapyme.gob.es

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà