accesskey_mod_content

Entra en vigor el Reglament d'Identitat Digital

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

22 maig 2024

Les normes sobre l'establiment d'una identitat digital europea, que van entrar en vigor el dilluns, aplanaran el camí perquè tots els ciutadans i residents de la UE es beneficien d'una cartera d'identitat digital europea personal en 2026.

La Cartera d'Identitat Digital Europea consistirà en una aplicació mòbil emesa en cada Estat membre. Permetrà als ciutadans i residents de la UE identificar-se en línia amb total seguretat per a accedir a servicis en línia públics i privats en tota Europa. 

La Cartera d'identitat digital de la UE revolucionarà la identificació digital. Cada usuari de la billetera podrà utilitzar servicis en línia, compartir documents digitals com una llicència de conduir mòbil o una recepta electrònica, obrir comptes bancaris o realitzar pagaments amb total control de dades personals.

La Comissió ja ha invertit 46 milions d'euros del Programa Europa Digital en quatre projectes pilote a gran escala per a provar la cartera d'identitat digital de la UE en una sèrie de casos d'ús quotidià, com el permís de conducció mòbil, la sanitat electrònica, els pagaments i l'educació i les qualificacions professionals.

Després de l'entrada en vigor de les noves normes, la Comissió Europea prepararà actes d'execució per a garantir que tots els moneders electrònics compten amb el mateix nivell de seguretat i protecció de dades i funcionen sense problemes en tota la UE.

Més informació sobre:

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Identitat i Firma electrònica
  • Informació i dades del sector públic