accesskey_mod_content

L'ajuda de Kit Consulting es podrà sol·licitar a partir del 18 de juny

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

12 juny 2024

La convocatòria compta amb un pressupost inicial de 150 milions d'euros ampliables i té per finalitat proporcionar un servici d'assessorament digital perquè les pimes puguen fer un pas més en la seua transformació digital. 

red.es publicarà en els pròxims dies la convocatòria d'ajudes del programa Kit Consulting i estarà disponible a través de la web  www.acelerapyme.es(Obri en nova finestra) . El programa Kit Consulting, que s'emmarca en el Pla de Recuperació Transformació i Resiliència, és un compromís del quart pagament d'este Pla i compta amb un pressupost de 300 milions d'euros finançats per la Unió Europea a través dels fons NextGenerationEU. 

En la convocatòria es detallaran els requisits per a sol·licitar les ajudes, les obligacions que contrauen els beneficiaris, els imports màxims d'ajuda per cada categoria de solucions d'assessorament, la justificació, el pagament i control de la implantació de les solucions, entre altres matèries importants. 

Bonos de 12.000, 18.000 i 24.000 euros per a servicis d'assessorament.

L'ajuda es materialitza en un Bo d'Assessorament Digital que les pimes hauran d'emprar en la contractació d'un o varis dels servicis d'assessorament dels quals es compon el Programa. Estos servicis d'assessorament permetran a les pimes beneficiàries comptar amb un full de ruta per a avançar en la digitalització del seu negoci i seguir avançant en la seua transformació digital.

En la convocatòria s'establixen tres segments d'empreses en funció de la seua grandària i la quantia de l'ajuda per a cadascuna d'elles. Per al segment d'empreses d'entre 10 i menys de 50 empleats el bo serà de 12.000 euros, per al segment d'empreses d'entre 50 i menys de 100 empleats la quantia serà de 18.000 euros i per a les empreses d'entre 100 i menys de 250 empleats, l'ajuda serà de 24.000 euros. 

Les pimes beneficiàries hauran de destinar el bo d'assessorament digital de Joc Consulting a la contractació d'un o diversos servicis d'assessorament d'un catàleg compost per 10 categories de servicis en àrees clau en transformació digital: Servici d'assessorament en IA, servici d'assessorament en anàlisi de dades (bàsic i avançat), servici d'assessorament en vendes digitals, servici d'assessorament en processos de negoci o processos de producció, servici d'assessorament en estratègia i rendiment de negoci, servici d'assessorament en ciberseguretat (bàsic, avançat i preparació per a la certificació) i un servici d'assessorament “360” en transformació digital.

La quantia màxima subvencionable per a cada servici és de 6.000 euros i s'establix un mínim de 100 hores de treball per cada Acord de Prestació de Servici d'Assessorament formalitzat. Cada servici haurà de complir amb les activitats que es determinen per a cadascun d'ells en la convocatòria. 

Serà a partir del 18 de juny a les 11:00 hores quan les xicotetes i mitges empreses puguen sol·licitar l'ajuda de Joc Consulting a través de la seu electrònica de red.es(Obri en nova finestra) o a través d'un formulari automatitzat que també serà accessible des de la plataforma Accelera Pime(Obri en nova finestra) .  El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 31 de desembre de 2024 a les 11:00 hores. 

red.es determinarà el segment al que correspon la sol·licitud tenint en compte les dades del nombre de treballadors existents en el Règim General de la Seguretat Social i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o valent-se de qualsevol altre mitjà vàlid en Dret. Se comptabilitza la plantilla mitjana de treballadors dels últims 12 mesos anteriors a la data de la sol·licitud. 

Les ajudes són de concurrència no competitiva i s'atorgaran de forma directa i per orde d'arribada, una vegada realitzades les comprovacions del compliment dels requisits exigits en la convocatòria.

Una vegada es comprova que l'empresa complix els requisits, es concedix el bo d'assessorament digital. El beneficiari podrà consultar en  www.acelerapyme.es(Obri en nova finestra)  el catàleg de servicis d'assessorament que oferix el Programa i també el catàleg d'Asesores Digitales.  Deberá seleccionar un o diversos assessors amb els quals desenvolupar els servicis que millor s'adapten a les necessitats del seu negoci i subscriure els “acords de prestació de servicis d'assessorament”. 

Terminis de formalització d'acords, prestació del servici i justificació 

La convocatòria arreplega que el termini màxim per a formalitzar el primer Acord de Prestació de Servicis d'Assessorament serà de 3 mesos a explicar des de la publicació de la concessió en la Seu Electrònica de red.es. Per al segon acord i següents no aplica este termini, però la data màxima per a la presentació dels acords finalitzarà el 31 de maig de 2025 a les 23:59 hores. 

Una vegada firmat i validat l'acord entre la pime beneficiària i l'assessor digital, este té 3 mesos per a prestar el servici a explicar des de la data de validació de l'acord. Després de la prestació i una vegada que s'emeta la factura serà el moment en què ha finalitzat el servici. I després de la finalització, l'Assessor Digital haurà de justificar el treball realitzat tenint un termini màxim de 5 mesos per a açò, i que comença a explicar des de la validació de l'acord. 

La presentació de la justificació solament es podrà realitzar a través del formulari establit en la Seu Electrònica de red.es i que, a partir del pròxim 22 de setembre de 2024, serà accessible a través de la Plataforma Accelera Pime. En este formulari s'indicaran els requisits i les evidències que s'hauran d'acreditar. 

Tramitació automatitzada i recolze en la IA per a la justificació 

Joc Consulting comptarà amb un sistema de tramitació automatitzat innovador, amb ferramentes de robotización i Intel·ligència Artificial per a reduir la càrrega burocràtica, disminuir el nombre de documents a presentar i acurtar els terminis de concessió. D'esta manera, les pimes podran sol·licitar l'ajuda sense aportar cap documentació. 

Joc Consulting contempla també la figura de el “representant voluntari” que permet que qualsevol tercer, siga persona física o jurídica, degudament autoritzada, puga demanar la subvenció per compte de l'empresa, per a contribuir així a eliminar tràmits a la pime. En este cas, cada representant voluntari podrà presentar com a màxim 500 sol·licituds al dia. 

Serà Red.es qui realitze la comprovació de la justificació de l'ajuda. I en eixe procés de verificació l'Entitat posa en marxa, per primera vegada, una plataforma d'Intel·ligència Artificial que servirà de recolze en el procés de verificació de les justificacions dels servicis d'assessorament. Es durà a terme a través d'un sistema LLM per a detectar plagis, còpies i comprovar la qualitat dels documents presentats. 

Asesores Digitales, els prestadors dels servicis 

Els Asesores Digitales seran els encarregats de realitzar el servici d'assessorament triat per la pime i de guiar-la en els següents passos que ha de donar en el seu procés de digitalització. Durant tota la vigència del programa estarà obert el termini d'adhesió com a Assessor Digital. Per a ser-ho, les empreses interessades hauran d'haver facturat almenys 100.000 euros en l'exercici anterior o tindre una mitjana d'ingressos superior a este llindar en els últims tres anys, entre altres requisits que poden consultar en les bases reguladores del Programa, i en el  Anunci d'Adhesió(Obri en nova finestra)

Pròximament, estarà disponible el catàleg d'Asesores Digitales en la web de  www.acelerapyme.es (Obri en nova finestra)

Sobre Joc Consulting

Joc Consulting és un programa d'ajudes del Govern, gestionat per Red.es, i que està dotat amb un pressupost de 300 milions d'euros, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya a través dels fons Next Generation EU. L'objectiu d'este programa és que les pimes d'entre 10 i menys de 250 empleats facen un pas més en el camí de la seua digitalització a través de servicis d'assessorament.

Les empreses interessades poden accedir a tota la informació en la web  https://www.acelerapyme.es/kit-consulting(Obri en nova finestra)  , en el telèfon 900 223 322 i en el correu electrònic  info@kitconsulting.es.  Els Assessors Digitals explicaran també amb un servici d'atenció a l'Assessor Digital en el telèfon 900 903 595 i en el correu electrònic infoasesordigital@acelerapyme.gob.es

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà