accesskey_mod_content

La Comissió Europea mostra el seu progrés a través de les dades obertes

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

04 juny 2024

Per a informar sobre la  Estratègia d'Unió de la Seguretat de la UE 2020-2025, el passat 15 de maig, la Comissió va publicar el Seté Informe de Progrés, per a afrontar els desafiaments de seguretat i salut pública -entre uns altres- amb major eficiència i agilitat.

La Comissió Europea està garantint que Europa es convertisca en una unió que el seu objectiu siga oferir justícia per a tots. Utilitzar fons per a diverses activitats destinades a protegir als ciutadans i els valors de la UE, per exemple, recolzar a la   Unió Europea de la Salut  en la seua resposta a crisis sanitàries transfrontereres, crear una estratègia per al futur de Schengen per a facilitar els viatges i crear la   Unió Europea de Seguretat  per a abordar desafiaments de seguretat.

Cadascuna d'estes activitats té un cronograma de llarg termini; per tant, és important que els ciutadans coneguen els avanços que s'aconseguixen. Per a informar sobre la   Estratègia d'Unió de la Seguretat de la UE 2020-2025 , el 15 de maig la Comissió va publicar el  Seté Informe de Progrés , on es desenvolupen les millors estratègies per a afrontar els desafiaments de seguretat. A més, com a part de el   Pla de Lluita contra el Càncer,  la Comissió ha proposat augmentar les vacunes contra el VPH i el VHB com a mesures preventives. 

L'ús de dades obertes recolza les prioritats de la Comissió Europea en proporcionar conjunts de dades sobre l'estat de dret, la democràcia i la participació, i polítiques basades en evidència. En analitzar dades relacionades amb qüestions socials, migració i igualtat, els responsables de la formulació de polítiques poden dissenyar programes eficaços que s'alineen amb els valors de la UE.   Data.europa.eu  contribuïx a esta estratègia allotjant conjunts de dades disponibles públicament sobre diversos temes de la UE, inclosos   la seguretat  i   la salut  . 

La Comissió Europea ja ha   estalviat 5.500 milions d'euros  per a la UE en proporcionar un millor accés i intercanvi de dades sanitàries. El nostre portal publica conjunts de dades i notícies sobre els efectes i avanços de plans com el   Espai Europeu de Dades de Salut (EHDS) .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Govern obert, Informes i Estudios
  • Seguretat i Protecció de Dades
  • Informació i dades del sector públic