accesskey_mod_content

El Govern posa en marxa la ‘Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica’ (SETT) per a elevar el valor afegit de l'economia espanyola

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

17 juliol 2024

El Consell de Ministres ha aprovat la constitució d'este Ens Públic de caràcter empresarial per a liderar la transformació de l'economia espanyola amb més agilitat i eficàcia.

El Consell de Ministres ha aprovat, a proposta del Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, el Reial decret per a la transformació de la societat mercantil SEMyS en la Societat Espanyola per a la Transformació Tecnològica ( SETT ) juntament amb l'estatut de la nova entitat. L'és SETT un Ente Público Empresarial que va a gestionar i coordinar les inversions públiques en els àmbits d'innovació tecnològica, adaptant el lideratge de l'administració a la velocitat que marca el ritme de l'avanç tecnològic i econòmic. 

Amb la seua creació, el Govern amplia les capacitats per a abordar el repte de la transformació digital amb un agent administratiu àgil. En la imminent arrancada operativa de la SETT, la nova societat orientarà la seua gestió a la generació de sinergies, la unitat d'acció i la visió de mig termini per a transformar l'economia espanyola de forma transversal i estructural incorporant tecnologia digital disruptiva en multitud de sectors. Inicialment, gestionarà prop de 20.000 milions d'euros provinents de tres grans fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

Concretament, integrarà les competències del Perte Xip, el de major quantia dels 12 projectes estratègics impulsats pel Govern, que promou a Espanya un ecosistema industrial en tota la cadena de valor dels semiconductors i perseguix a més exercir acció prospectiva cap al futur tecnològic de la microelectrònica en el nostre país emprant més de 12.000 milions. També gestionarà els 4.000 milions d'euros del Fons Next Tech, destinat a impulsar la inversió pública en projectes tecnològics, i més d'1.700 milions d'euros de suport al sector audiovisual corresponents als instruments financers del Pla Espanya, Hub Audiovisual de Europa. 

A més, la nova societat involucrarà als sectors tecnològics d'alt valor afegit i prendrà les decisions de presència i finançament del Govern d'Espanya en projectes amb participacions en empreses tecnològiques estratègiques i disruptives. D'esta forma, la SETT combina baix una mateixa entitat les capacitats de detecció financera dels sectors de més futur i les capacitats tècniques que permeten analitzar les tendències tecnològiques i digitals. La posada en marxa de la SETT suposa així un canvi de model d'acció en l'administració, impulsant una actuació proactiva que impulse la implantació d'estos sectors de futur en l'economia espanyola mitjançant la col·laboració públic-privada.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Infraestructures i servicis comuns