accesskey_mod_content

La meua Carpeta Ciutadana incorpora el certificat d'absència d'antecedents de delictes de naturalesa sexual

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

16 juliol 2024

Los Ministerios de Presidencia, Justicia y Relaciones con las Cortes y para la Transformación Digital y de la Función Pública desarrollan TeAutorizo, un sistema que agiliza trámites a empresas y ciudadanos.

La meua Carpeta Ciutadana, servicio ofrecido por el Ministerio para la Transformación Digital y de la Función Pública a través de la Secretaría General de Administración Digital, ya tiene disponible una nueva versión oficial en la que se incluyen como novetats la descarga del certificado de ausencia de antecedentes de delitos de naturaleza sexual, emès pel Ministeri de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts i la consulta de la Targeta Sanitària Europea per als mutualistes de Muface.

El Ministerio de la Presidencia, Justicia y Relaciones con las Cortes, en colaboración con el Ministerio de Transformación Digital y de la Función Pública, ha desarrollado TeAutorizo, una nova aplicació web que permetrà a empreses i ciutadania agilitzar l'obtenció de certificats d'absència de delictes sexuals i tracta d'éssers humans, com a part de la reforma del RD 1110/2015, que regula el Registre Central de Delinqüents Sexuals i Tracta d'Éssers humans. Esta mesura contribuïx a augmentar la protecció del menor, així com a la millora dels servicis a la ciutadania, eliminant càrregues administratives tant per a les empreses com per a les persones físiques

Las empresas, asociaciones y demás entidades que tengan contacto habitual con menores de edad, incluidas las de voluntariado, podrán acceder y descargar fácilmente los certificados de ausencia de delitos sexuales de sus empleados a través de la web TeAutorizo. Per a açò, solament necessiten registrar-se en la plataforma amb el seu DNIe o certificat electrònic de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, i obtindre el posterior consentiment dels seus empleats a través de l'app mòbil La meua Carpeta Ciutadana (menú inferior / pestanya servicis / Autoritzacions per a certificats d'absència de delictes sexuals).

D'altra banda, per als afiliats a MUFACE s'incorpora també en La meua Carpeta Ciutadana la consulta de la Targeta Sanitària Europea i avís de la seua pròxima caducitat, complementant així les dades que ja s'estaven mostrant en el cas de les targetes emeses per la Seguretat Social.

Des del seu llançament, suma ja més de 3,8 milions de descàrregues de les aplicacions mòbils. A més, més de 4,2 milions de ciutadans diferents han utilitzat en algun moment els seus servicis realitzant més de 34,7 milions d'accessos.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Infraestructures i servicis comuns