accesskey_mod_content

S'inicia la implantació de les comunicacions electròniques automàtiques entre els òrgans judicials i els Registres de la Propietat, Béns Mobles i Mercantils

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

03 juliol 2024

Estos intercanvis electrònics no solament milloraran els terminis i l'agilitat del servici públic de Justícia sinó que també milloraran la seguretat jurídica, assegurant que les  transaccions es facen de manera immediata i automàtica.

El Ministeri de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts va implantar ahir les comunicacions electròniques, automàtiques i orientades a la dada, entre els òrgans judicials de tot el territori de Múrcia i els Registres de la Propietat, Béns Mobles i Mercantils de l'Estat a través del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR). El 9 de juliol està prevista la seua implantació en la resta del territori ministeri i Astúries.

Amb l'accés telemàtic del document judicial als diferents registres jurídics, es garantix i es dona plena eficàcia al principi de prioritat, donant preferència i millor dret als títols que primer accedixen al registre. Esta forma de presentació permet, a més, superar el caduc sistema de telefax, en compliment de la recent normativa sobre modernització i digitalització de tràmits processals i registrals, impulsada pel Ministeri de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts.

El nou sistema podrà ser usat per a manaments d'expedició de certificats de títols, certificacions de càrregues sobre immobles i les anotacions preventives d'embargament o cancel·lacions. Al seu torn, es reben de manera automàtica els enviaments realitzats pels diferents registres, en l'oficina judicial, tant la comunicació registral del seient de presentació, com la notificació fefaent del seient de presentació.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic