L'Informe de Maduresa de les Dades Obertes a Europa és elaborat anualment pel Portal Europeu de Dades des de 2015. Registra el progrés assolit pels Estats membres de la UE a mesura que impulsen la publicació i reutilització de dades obertes, així com les diferents prioritats establides. A més dels 27 Estats membres de la UE, l'informe inclou també a 3 països de l'Associació Europea de Lliure Comerç (AELC) (Noruega, Suïssa, Islàndia) i 5 països candidats (Albània, Bòsnia i Hercegovina, Montenegro, Sèrbia, Ucraïna).
En l'edició de 2023, España es posiciona en el cinqué lloc del rànquing global, quart entre els països de la UE, situant-se en el grup dels Fasttrackers (pioners).
De les quatre dimensions analitzades, Espanya destaca especialment en la dimensió “Política”, on aconseguix la màxima puntuació, mentre que en les altres tres obté resultats superiors als de 2022. En totes les dimensions Espanya registra una puntuació per damunt de la mitjana dels països de la UE: 99% enfront del 89% d'UE27 en Política; 96% enfront de 85% en Portal; 97% enfront de 71% en Impacte, i 88% enfront del 77% en Qualitat.
En la dimensió “Política”, l'informe destaca que “l'estratègia nacional de dades obertes d'Espanya té com a objectiu promoure l'obertura de la informació pública a través d'accions innovadores i estructurades en col·laboració amb socis públics i privats. La missió més àmplia de la seua estratègia és millorar el nivell de vida dels ciutadans, la competitivitat de les empreses i l'eficiència de l'administració pública a través de l'obertura de la informació pública”.
Quant a la dimensió “Impacte”, en la recopilació i classificació de casos de reutilització, l'informe destaca diferents projectes i servicis duts a terme a Espanya en matèries com a ‘Vivenda urbana’ (Barcelona Real Estigues Market i CoHispania), ‘Consum d'energia i canvi a les energies renovables’ (EneEKO i Idealista Energy) o ‘Ocupació’ (aplicació de la Junta de Castella i León que permet visualitzar en un mapa els diferents cursos de formació dirigits a ocupats i aturats).
En la dimensió “Qualitat”, l'informe assenyala que, després de la publicació del reglament d'aplicació sobre conjunts de dades d'alt valor, Espanya està adaptant el seu estàndard tècnic d'interoperabilitat (un estàndard nacional) per a convergir amb l'última versió de DCAT-AP (v. 2.1.1), fins i tot fent les adaptacions necessàries per a reflectir les disposicions sobre conjunts de dades d'alt valor i les directrius de la Llei de Governança de Dades.