accesskey_mod_content

La Diputació de León proporciona una nova ferramenta als Ajuntaments de l'àrea rural per a la implantació de l'Administració Electrònica

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

11 abril 2018

La Institució Provincial seguix el seu compromís amb la implantació de l'Administració electrònica i vol arribar al màxim d'operativitat a través de la mateixa en tots els Ajuntaments de la província

El president de la Diputació de León ha presentat als alcaldes de la província l'administració electrònica per a ajuntaments i el Pla de Connectivitat, a través del que la institució provincial col·labora per a portar internet als municipis que encara no ho tenen.

La Llei de Racionalitat i Sostenibilitat de les Administracions Locals, coneguda com LERSAL, definix com una de les competències de les diputacions els servicis d'administració electrònica. “Esta institució està totalment bolcada a adaptar-se al procés de transformació que viu la nostra societat i que, amb l'entrada en vigor de la nova Llei de Contractes del Sector Públic, suposa un canvi del model de relacions de les administracions públiques amb els ciutadans”, va explicar el president de la Diputació.

Este compromís amb la implantació de l'administració electrònica es va iniciar quan la Diputació de León va realitzar i va finançar les pàgines web dels ajuntaments de la província, una implementació que va comptar amb dos premisses. En primer lloc, establir una estructura estandarditzada perquè els ciutadans tingueren un accés als continguts que els resultara familiar amb una informació general equivalent i, per una altra, que totes les webs municipals tingueren similars continguts administratius, els que eren rellevants per a administració i administrat.

Ara, la institució provincial vol fer un pas més “un salt qualitatiu que suposarà incorporar l'administració del futur al dia a dia de cadascun dels vostres ajuntaments”, va afirmar Juan Martínez Majo, qui va posar com a exemple que, fins ara, només era possible descarregar impresos estandarditzats, que després s'havien de presentar físicament en el propi ajuntament. “I amb la nova ferramenta que anem a dispensar-vos es podran realitzar tràmits i transaccions entre administració i administrat a través de l'ordinador i sense necessitat d'anar físicament als ajuntaments, ni necessitat d'estar subjectes a desplaçaments, horaris ni papers”, va assenyalar.

La Diputació permetrà que, a partir d'unes setmanes, es puguen realitzar entre 100 i 150 tràmits administratius a través d'internet. “Amb açò, arribarem al màxim d'operativitat a través de l'administració electrònica en tots els ajuntaments de la província i sobretot, que no tindrà cap cost per a vosaltres”.

D'esta forma, entre altres funcions, serà possible demanar un certificat d'empadronament, sol·licitar i tramitar una llicència d'obra, d'activitat, facilitarà al ciutadà conéixer en quin moment es troba el seu expedient i saber quants formes expedient-tràmits té en curs amb el seu ajuntament i, fins i tot, es facilitaran pagaments com una multa o diferents llicències. Tot açò també inclourà ferramentes com a registres telemàtics, gestors documentals, arxius d'expedients, compulses o notificacions, amb un element bàsic com és la seguretat.

D'esta manera es permetrà que tots els ajuntaments menors de 20.000 habitants tinguen operativa la seu electrònica durant la primera quinzena del mes d'abril. I serà a partir del dia 16 d'abril i fins al 12 de juny quan es desenvoluparan els cursos de formació que, paral·lelament, realitzarà la Diputació tenint en compte les necessitats de cada ajuntament, en la qual participaran els tècnics necessaris per a desenvolupar totes les potencialitats que permetrà l'administració electrònica. “"Crec que que encara no som capaços d'albirar la importància que va a tindre este pas que estem donant perquè canviarà, i no haurà tornada arrere, la relació de les administracions amb els seus ciutadans”, va explicar Juan Martínez Majo.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Interoperabilitat i Normalització