En 2011 naix l'Open Open Government Parnertship amb l'objectiu de millorar la comunicació dels governs amb els seus ciutadans, involucrant-los en l'els processos públics. Des d'aleshores, l'entitat ha crescut de 8 nacions inicials a 64 països actuals, els quals treballen conjuntament per a desenvolupar polítiques i estratègies entorn de/entorn del moviment open government.
Enguany, baix la coordinació del Ministeri de la Presidència, es va conformar un grup de treball interministerial encarregat d'elaborar l'esborrany de l'II Pla d'Acció d'Espanya en matèria de govern obert. Este document es va sotmetre a la valoració de la societat a través d'una consulta pública que va tindre lloc del 29 d'abril al 31 de maig de 2014. Resultat d'aquesta consulta, va sorgir una segona versió definitiva que ja està disponible en el portal de l'Open Open Government Partnership .
El document presenta les pautes a seguir durant el període 2014-2016 per a avançar en el camí ja iniciat i treballar en nova àrees que permeten la consolidació del Govern Obert en el país. Així, s'han establit deu compromisos concrets a complir en el termini temporal benvolgut, destacant el compromís nº6 a favor de l'obertura i reutilització de la informació del sector públic. Labor que, actualment, s'està desenvolupant dins del Projecte Aporta i que implica el reconeixement de la importància de la cultura open data a Espanya i el respatler als assoliments obtinguts fins hui .
A través del compliment dels objectius, l'II Pla d'Acció d'Espanya es convertirà en la millor via per a enfortir els processos democràtics, fomentar el diàleg participatiu amb la ciutadana i, per tant, millorar la qualitat i el benestar social.