accesskey_mod_content

La Comissió presenta un nou estudi sobre el seguiment dels fluxos de dades a Europa

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 febrer 2022

La Comissió publica un estudi que mapea i estima el volum de dades que fluïxen cap a les principals infraestructures en el núvol en els 27 Estats membres, Islàndia, Noruega, Suïssa i el Regne Unit.

El estudi proporciona una descripció general del volum i els tipus d'entrades i eixides de dades en el núvol per sector econòmic, ubicació, grandària de les empreses i tipus de servicis en el núvol. Los responsables polítics i decisoris, així com els líders empresarials i les administracions públiques, poden usar-ho com a punt de referència per a recolzar la presa de decisions cap a futurs acords comercials, decisions industrials i inversions en el núvol.

Es va desenvolupar una nova metodologia per a quantificar els fluxos de dades per a l'estudi. Los resultats mostren que en 2020, els majors fluxos de dades van provindre del sector de la salut i Alemanya va registrar el major volum d'entrada de dades. L'informe també estima que per a 2030, el flux de dades provinents d'empreses europees serà 15 vegades major que en 2020.

A més, enguany s'ha iniciat un estudi de seguiment per a avaluar els valors econòmics de les entrades i eixides de dades dins de la UE (a més dels seus volums), així com amb tercers països com EE. UU. i la Xina. En investigar més a fons les tendències en els fluxos de dades com una dimensió clau del mercat de dades, açò funcionarà en sinergia amb la pròxima Llei de dades per a fomentar un mercat de núvol més vívid, dinàmic i fluït. El mesurament dels fluxos de dades a Europa i més enllà és una de les accions clau previstes per la  Estratègia europea per a les dades(Obri en nova finestra) .

També s'incorporarà a l'avaluació del Reglament de la UE sobre el  lliure flux de dades no personals(Obri en nova finestra) , així com a l'objectiu d'adopció del núvol en el marc de el  programa de polítiques de la Dècada Digital(Obri en nova finestra) .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic