accesskey_mod_content

La Plataforma Electrónica de la Diputación de Ciudad Real ha registrado 300.000 firmas digitales en 2017

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

20 febrer 2018

En l'actualitat, més de 30 ajuntaments i entitats firmen regularment els seus documents en la Plataforma Provincial d'Administració Electrònica.

La Plataforma de Administración Electrónica de la Diputación de Ciudad Real ha registrado 300.000 firmas digitales en 2017, lo que supone un incremento del 40 por ciento con respecto al ejercicio anterior, que también resultó altamente positivo en relación a 2015, con una mejora cifrada en el 25 por ciento. Y el cómputo total desde 2012 es de un millón de firmas digitales a través de este soporte.

A día de hoy, más de 30 ayuntamientos y entidades firman regularmente sus documentos en la Plataforma Provincial de Administración Electrónica, 11 más que en 2016. Además otros 23 consistorios están en fase inicial y de pruebas, por lo que se espera su despegue definitivo en 2018.

Els ajuntaments de les tres poblacions amb més habitants de la província han millorat les seues dades substancialment, destacant entre ells Puertollano, que ha multiplicat per dos el nombre de documents electrònics.

Pel que fa als municipis de entre 5.000 i 20.000 habitants, tots milloren, especialment La Solana, que ha multiplicat per tres les seues ja bons resultats de 2016. També és destacable l'esforç de Pedro Muñoz, Socuéllamos i Miguelturra, així com la entrada en els últims mesos dels Ajuntaments de Daimiel i Manzanares. I les dades de Argamasilla de Calatrava i Membrilla anticipen, així mateix, bons resultats en 2018.

Mereix igualment menció l'adaptació a l'Administració Electrònica dels pobles més xicotets, la qual cosa posa de manifest que la Plataforma de la Diputació de Ciudad Real està pensada per a resoldre els problemes de tot tipus de consistoris. Plans manté el seu ritme de creixement sostingut que ho convertix en un referent; Alcolea ha multiplicat l'activitat per dos i han entrat en el quadre amb resultats extraordinaris ajuntaments com a Arenals, Alhambra, Ruidera, Piedrabuena, Granátula, Carrión o Valenzuela.

La clau per a créixer en grau d'implantació de l'Administració Electrònica en la província residix en la implicació dels funcionaris municipals i en la labor de difusió, informació i suport que desenvolupa l'equip que té encomanada esta parcel·la de la gestió en la Diputació de Ciudad Real. Durant 2018 s'accentuarà l'esforç seguint la programació prevista en el Pla Estratègic aprovat pel Ple a l'abril de 2016 i s'espera millorar els resultats.

Quant a les dades de la Diputació, en el que concernix a grau d'implantació de l'Administració Electrònica també han millorat. S'han superat les 170.000 notificacions electròniques, sense paper i amb plenes garanties legals. I també durant 2017 el 71 per cent dels documents presentats en el registre de la Diputació van ser electrònics. S'estima que des de 2010 l'estalvi se situa en 22 milions d'euros si s'atén als sistemes europeus d'avaluació Atles i Aplica.

Totes les sol·licituds de subvencions tramitades per ajuntaments, associacions i altres entitats s'han firmat de forma electrònica i també la major part dels documents presentats pels empleats públics i un alt percentatge de les factures de proveïdors.

Por otro lado, el 95 por ciento de los documentos que salieron de la Diputación se firmaron digitalmente (34.717) y 7 de cada 10 notificaciones fueron electrónicas. Y más de 2.100 personas físicas y jurídicas se dieron de alta en el sistema de notificaciones electrónicas "Comparece".

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Servicis electrònics