accesskey_mod_content

Espanya, en el quart posat en prestació de servicis públics electrònics segons l'Índex Mundial d'Innovació 2016

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

16 gener 2017

Espanya manté la seua posició de lideratge mundial en prestació de servicis públics electrònics i consolida l'avanç progressiu i constant de la i-Administració. 

La nova edició de l'Índex Mundial d'Innovació, que en 2016 s'ha centrat en l'estudi de “La innovació a escala mundial: perquè tots guanyen”, situa al nostre país en el lloc 4 en prestació de servicis públics electrònics, amb una puntuació de 94.5 sobre 100, igual a l'obtinguda per grans economies innovadores com EUA i Japó.

Si ben França, Singapur i Coreja encara es troben per davant en el rànquing, Espanya manté el 4º lloc que ja va obtindre en 2015, després del salt de més de 19 posicions que va donar en 2014, gràcies a les mesures adoptades eixe any en matèria d'administració electrònica. Per açò, el nou impuls a la digitalització de les Administracions públiques espanyoles de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques(Obri en nova finestra) i la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic(Obri en nova finestra) podria augurar nous avanços en l'índex de 2017.

L'Índex Mundial d'Innovació és una publicació conjunta de l'OMPI (Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual, agència especialitzada de Nacions Unides), la Universitat Cornell i l'INSEAD. Classifica els resultats de la innovació de 128 països i economies de diferents regions del món, que representen el 92.8% de la població mundial i el 97.9% del PIB global, i ha passat a ser una de les principals referències en matèria d'innovació i una valuosa ferramenta per a l'anàlisi de la innovació com a motor del creixement econòmic i de la prosperitat.

Font original de la notícia i text de l'informe complet en anglés, ací(Obri en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics
Punt d'Accés General
 
Punt d'Accés General