accesskey_mod_content

Aprovada l'Estratègia de Seguretat Nacional 2017

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

04 desembre 2017

Esta Estratègia és la primera elaborada segons el previst en la Llei de Seguretat Nacional, del 28 de setembre de 2015. El seu procés d'elaboració es va acordar en el Consell de Seguretat Nacional, en la seua reunió del 20 de gener d'enguany.

L'Estratègia Estratègia de Seguretat Nacional 2017(Obri en nova finestra) revisa la seua predecessora de 2013 i subratlla, entre les amenaces i els desafiaments identificats, el terrorisme internacional, les amenaces a les infraestructures crítiques i les amenaces i desafiaments en els espais comuns globals: ciberespai, espai marítim i espai aeri i ultraterrestre. Posa èmfasi, a més, en la naturalesa híbrida dels conflictes actuals, entesa com la combinació d'accions que poden incloure, al costat de l'ús de mètodes militars tradicionals, ciberatacs, operacions de manipulació de la informació o elements de pressió econòmica.

Tres nous àmbits d'actuació

L'Estratègia 2017 incorpora tres nous àmbits d'actuació: seguretat de l'espai aeri i ultraterrestre, seguretat enfront de pandèmies i epidèmies, i preservació del medi ambient. D'esta forma, són quinze els àmbits de la Seguretat Nacional per als quals l'Estratègia assigna un objectiu parcial i dissenya les corresponents línies d'actuació estratègica. Els quinze àmbits són: Defensa nacional; lluita contra el terrorisme; lluita contra el crim organitzat; no proliferació d'armes de destrucció massiva; contrainteligencia; ciberseguretat; seguretat marítima; seguretat de l'espai aeri i ultraterrestre; protecció de les infraestructures crítiques; seguretat econòmica i financera; seguretat energètica; ordenació de fluxos migratoris; protecció davant emergències i catàstrofes; seguretat enfront de pandèmies i epidèmies i (preservació del medi ambient.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat