accesskey_mod_content

Nova nota tècnica de l'OBSAE. Els orígens del Portal de la Transparència i la seua reutilització per a l'Administració Local

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

30 desembre 2015

Logo OBSAE

Exemple de reutilització de solucions complexes per a totes les Administracions Públiques.

El disseny conceptual i tecnològic del projecte del Portal de Transparència, té el seu punt de partida en la publicació de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de la transparència, accés a la informació pública i el bon govern.

En eixe context s'identifica al Ministeri de la Presidència com a responsable funcional del Portal de la Transparència i de la política de transparència i a la DTIC com a responsable tecnològic del portal. Amb la col·laboració de tots dos actors, es va posar en marxa el portal de transparència del Govern d'Espanya(Obri en nova finestra) el 10 de desembre de 2014.

Com a evolució natural, tant tecnològicament, com organitzativament, este portal es va oferir com a base perquè qualsevol administració poguera fer ús d'una plataforma equivalent, especialment interessant per al cas d'Entitats Locals que havien d'escometre la implantació del seu portal de transparència abans del 10 de desembre de 2015.

En este context es firma un conveni de col·laboració amb la FEMP per a promoure i facilitar el desenvolupament de la transparència en les entitats locals. Els resultats aconseguits per el servici Portal de la Transparència en el núvol per a entitats locals han sigut excel·lents. A dia d'hui, quasi 1.300  entitats locals han sol·licitat formar part de la comunitat de la “Transparència Local”.

Per a més informació pot consultar la nota tècnica: "Els orígens del Portal de la Transparència i la seua reutilització per a l'Administració Local"

  • Observatori d'Administració Electrònica
  • Infraestructures i servicis comuns
  • Govern obert