accesskey_mod_content

La Junta de Castella i Lleó amplia i millora el Registre de Factures per a facilitar el control intern, reduir tràmits i informar més als proveïdors.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 octubre 2014

El Consell de Govern ha aprovat un decret que millora el Registre de Documents a Pagar de la Junta, que s'amplia amb la creació del nou Registre Comptable de Factures.

Amb açò s'aconseguix un triple objectiu: d'una banda, dotar d'un mecanisme més eficaç al control intern; per un altre, reduir tràmits administratius i, finalment, incrementar la transparència, ja que els proveïdors de l'Executiu autonòmic podran consultar la informació sobre l'estat dels seus expedients quan ho desitgen.

La Junta de Castella i Lleó va gestionar 541.992 factures de proveïdors de béns o servicis en 2013, de les quals per primera vegada 3.540 es van presentar telemàticament a través de la Plataforma de Facturació Electrònica, que va començar a funcionar en el segon trimestre de l'any.

Amb l'aprovació del decret d'hui este ‘magatzem’ es complementa amb el Registre Comptable de Factures, on s'anotaran a partir d'ara les que tinguen un import superior a 5.000 euros.

Este canvi operatiu, que complix amb l'establit en la normativa bàsica estatal, suposa un avantatge per a la disminució de la tramitació administrativa, ja que el procediment intern passa a estar dirigit en la seua integritat per la Intervenció de la Comunitat, i s'establix com a punt general d'entrada la Plataforma de Facturació Electrònica de la Conselleria d'Hisenda.

La principal funcionalitat del nou sistema és que permet canalitzar tota la informació sobre les factures presentades pels proveïdors en els registres administratius, amb independència del suport que hagen utilitzat per a açò. En la pràctica, açò suposa que podran consultar immediatament el seu estat de tramitació quan les hagen remès electrònicament. En el cas que les hagen entregat en paper, podran conéixer les mateixes dades amb només formular una sol·licitud.

El període mitjà de pagament se situa en 28,97 dies al setembre.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Empresa
  • Servicis electrònics
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
 
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE