accesskey_mod_content

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats presenten el programa per a la formació en Intel·ligència Artificial dotat de 120 M€

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

10 juliol 2024

El projecte estarà vehiculat a través de l'entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, red.es.

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i de la Funció Pública i la Secretaria d'Estat de Ciència, Innovació i Universitats respectivament, van celebrar ahir la primera reunió de treball amb les quatre entitats seleccionades per a desenvolupar els programes d'atracció i retenció del talent.Es tracta d'una de les mesures de la inversió 4, Professionals digitals, del component 19 del Pla Nacional de Capacitats Digitals emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El projecte forma part de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial aprovada el passat 14 de maig pel Consell de Ministres, en el qual un dels eixos fonamentals és la formació en Intel·ligència Artificial.

L'import destinat a estos programes és de 120 M € i tenen com a objectiu garantir la formació i inclusió digital de la ciutadania i els treballadors.

La Secretaria de Estado de Digitalización i Intel·ligència Artificial i el Secretari d'Estat de Ciència, Innovació i Universitats juntament amb el Director general de Red.es, han participat en esta primera reunió de treball amb les quatre entitats beneficiàries. L'encontre s'ha celebrat en la seu de Red.es, qui vehiculiza la inversió i el seguiment del projecte. 

Les quatre entitats que han resultat beneficiàries de la invitació, publicada el passat 9 d'abril, són:

  • l'Agència estatal del Consell Superior d'Investigacions Científiques (tipologia A)
  • Barcelona Supercomputing Center Centre Nacional de Supercomputación (BSC-CNS) (tipologia A)
  • Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carlos III (F.S.P) (tipologia B)
  • Fundació Sector Públic Estatal Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques Carlos III (tipologia B)

Formació en intel·ligència artificial

Els programes d'atracció i retenció de talent estaran estructurats en projectes o línies d'investigació i hauran d'incloure la contractació de personal investigador tècnic, predoctoral o postdoctoral, així com el personal tècnic de suport vinculat. Cadascun d'estos contractes o beques, un total de 374, haurà de complir un pla de formació de, almenys, 240 crèdits ECTS, que es desenvoluparan durant 48 mesos. 

Els projectes o beques que formen els programes hauran d'estar relacionats amb àmbits tecnològics o científics relatius a la digitalització, i particularment a la intel·ligència artificial, en tecnologies tals com: tecnologies de processament massiu de dades i informació; computació d'alt rendiment; computació en el núvol; ciberseguretat; biotech, medical devices, imatge mèdica; robòtica o tecnologies quàntiques. Els projectes s'executaran en un termini de 4 anys i 6 mesos a explicar des del dia de la publicació de la resolució.

Font oficial de la notícia(Obri en nova finestra)   

  • Informació i dades del sector públic