L'Anàlisi del Anàlisi del Pla Estratègic Horitzó Europa 2025-2027 és el resultat d'un procés de co-creació entre els servicis interns de la Comissió Europea i els Estats membres de la UE. Servirà com a base analítica comuna per al desenvolupament del pròxim Pla Estratègic d'Horitzó Europa i com a suport perquè la Comissió es prepare per als dos últims anys del Programa Marque d'Investigació i Innovació (I+i) (2025-2027).
L'anàlisi explora si l'orientació i les activitats incloses en el nou Pla Estratègic haurien de reflectir els desenvolupaments recents més importants en la política global i de la UE, especialment aquells que impacten en els futurs desafiaments i oportunitats per a la R+D+i. Este document també analitza l'estat actual de la I+i en la UE i avalua quins canvis serien necessaris a la llum del primer Pla Estratègic Horitzó Europa 2021-2024.
L'anàlisi analitza els desenvolupaments rellevants per a les prioritats polítiques de la UE i proporciona exemples del paper que exercix la I+i per a abordar-los. Incorpora previsió a mesura, així com anàlisi d'última generació, com el resultat de l'informe Rendiment de la ciència, la investigació i la innovació (SRIP) de l'informe UE 2022
L'anàlisi mostra que la I+i està a l'avantguarda de la preparació, la resiliència, la seguretat i la resposta a les crisis de la UE, ja que les activitats d'I+i tenen una capacitat específica per a oferir solucions innovadores i sostenibles als reptes socials, econòmics i mediambientals als quals s'enfronta Europa i el món. Otro missatge clau de l'anàlisi és que la UE seguix sent una potència científica i ha millorat el seu acompliment general en innovació en els últims set anys, encara que s'està quedant arrere de la Xina i EUA en termes d'excel·lència científica (és a dir, participació mundial en el 1% superior). publicacions científiques més citades) i del gasto en investigació i desenvolupament com a percentatge del PIB. L'anàlisi també afirma que la UE va per darrere de la Xina i EE. UU. quant a la transició digital, però es troba entre els líders mundials de la transició verda. Per fi,
Com el major programa europeu de R+D+i, Horizon Europe té el potencial d'impulsar inversions públiques i privades per a fer front a estos desafiaments, mitjançant el finançament d'una R+D+i excel·lent i impactant.