accesskey_mod_content

Disponible l'Agenda Digital Gallega 2020

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

20 juliol 2015

La Xunta de Galícia ha presentat el text definitiu de l'Agenda Digital de Galícia per a l'any 2020.

La Xunta de Galicia anunció el pasado 17 de Julio la publicación del texto definitivo de la Agenda Digital de Galicia en el año 2020 (enlace a http://amtega.xunta.gal/axenda-dixital/) con la que espera un impulso a la modernización tecnológica  de modo que sea el catalizador de una profunda modernización de la economía, sociedad y gobierno gallegos. Por otra parte, este texto tiene un objetivo claro: que ningún gallego quede excluido del progreso tecnológico y el crecimiento económico que se deriva de él.

Amb la presentació de l'Agenda Digital 2020 s'inicia la Setmana Digital, durant la quin l'Agència per a la modernització tecnològica de Galícia, AMTEGA, durà a terme quatre actes per a tractar amb  detall els eixos d'este text i "fer que el seu contingut siga més accessible per a tots."

La nova estratègia tecnològica de la Junta establix les accions per a aconseguir una Administració digital innovadora,  afavorir servicis digitals avançats en el camp del benestar i la salut, i impulsar la digitalación de sectors empresarials estratègics. L'Agenda Digital de Galícia 2020 "mobilitzarà més d'1.500 milions d'euros", però sobretot es tracta de "una inversió en el futur"  per a "oferir servicis adaptats als nous temps, i per a avançar cap a una nova situació econòmica i garantir l'estructuració Digital de Galícia ".

El jefe del Ejecutivo autonómico agradeció la participación de la sociedad gallega y los agentes económicos y sociales en el "proceso de reflexión conjunta" que llevó a la Agenda Digital 2020. Asimismo, señaló que se trata de la continuación del esfuerzo iniciado en 2009 con la Agenda Digital 2014.gal Galicia, que ha contribuido al desarrollo de la administración electrónica, que ha  luchado para reducir la brecha digital, que ha desarrollado programas específicos para la modernización de sectores como la agricultura, la pesca y el turismo y ha contribuido a revertir la desigualdad que se vivía en el acceso a los servicios de telecomunicaciones.

Este últim objectiu es va aconseguir a través de l'aplicació del Pla de Banda Ampla de Galícia, que ara s'enfronta a una nova edició. Est permetrà el desplegament de xarxes ultra-ràpides de manera que el 100% de la població gallega tinga una cobertura d'almenys 30 megaoctets; i que el 50% de les llars tinguen accés a servicis de banda ampla per damunt de 100 megaoctets, sempre amb l'horitzó 2020.

También se hizo hincapié en que la estrategia digital de la Junta permitió el nacimiento del proyecto Abalar que hizo que  Galicia haya sido pionera en la implementación del libro digital y  en la plena integración de las TIC en la práctica educativa.

"Tengo la convicción de que este texto presentado hoy es el primer paso en el crecimiento sostenible del siglo XXI de Galicia", concluyó el Presidente de la Junta.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Servicis electrònics
  • Ciutadà
  • Cooperació interadministrativa