accesskey_mod_content

Estudie “Govern Obert” del Regne d'Holanda

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

01 febrer 2011

En el segon semestre de l'any 2010, la consultora TNO va rebre l'encàrrec del Ministeri de l'Interior i Relacions del Regne d'Holanda, de realitzar un estudi de les polítiques de Govern Obert, especialment referent a la reutilització de la informació pública, en sis països: Estats Units, Regne Unit, Austràlia, Dinamarca, Espanya i Estònia. L'objectiu de l'estudi, disponible en la pàgina web de TNO, és extraure lliçons per a la política futura en este àmbit als Països Baixos.

En el segon semestre de l'any 2010, la consultora TNO va rebre l'encàrrec del Ministeri de l'Interior i Relacions del Regne d'Holanda, de realitzar un estudi de les polítiques de Govern Obert, especialment referent a la reutilització de la informació pública, en sis països: Estats Units, Regne Unit, Austràlia, Dinamarca, Espanya i Estònia. L'objectiu de l'estudi, disponible en la pàgina web(Obri en nova finestra) de TNO, és extraure lliçons per a la política futura en este àmbit als Països Baixos.

L'estudi realitzat per TNO abasta context, instruments, progrés, efectes i futur de les polítiques de Govern Obert en els països analitzats. La selecció dels països ha estat motivada, segons indica la consultora en la introducció, per la posició de lideratge en l'àmbit del Govern Obert.

Al respecto de España, el informe presenta la estrategia de Gobierno Abierto, perfilada en el Plan Avanza 2 para el periodo 2011-2015, y los primeros resultados de la misma fruto del Proyecto Aporta, liderado conjuntamente desde 2008 por el Ministerio de Política Territorial y Administración Pública y Ministerio de Industria, Turismo y Comercio. De igual modo, resalta el impulso al Gobierno Abierto en el nivel de las Comunidades Autónomas, mencionando como paradigmático el caso del País Vasco, pero también prestando atención a Asturias, Cataluña, Aragón y Canarias entre otros. Subraya el informe número de iniciativas de Gobierno Abierto en todos los niveles de Gobierno de nuestro país en comparación con otros casos. Destaca como piedra angular al desarrollo del Gobierno Abierto en el ámbito autonómico, el impulso político dado por los Presidentes autonómicos, en especial en el País Vasco, Canarias y Aragón.

L'estudi de la consultora TNO, presenta també les barreres identificades en els Estats analitzats. A Espanya, ressalta la falta d'uniformitat i claredat en les condicions de reutilització de la informació del sector públic. És necessari destacar que l'estudi va ser realitzat abans de la publicació per a consulta de l'esborrany de Reial decret de desenvolupament de la Llei 37/2007, que té com un dels seus objectius establir un marc homogeni de condicions de reutilització clares i senzilles en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat.

L'informe conclou amb una anàlisi DAFO i un conjunt de recomanacions al Govern Holandés a la llum dels casos analitzats.

  • Accessibilitat
  • Cooperació interadministrativa
  • Govern obert, Informes i Estudis