accesskey_mod_content

El Pla “L'Administració prop de tu” creix per a donar servici als municipis amb més de 8.000 habitants

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

02 juliol 2024

El servici fins ara només arribava a nuclis rurals de fins a 8.000 habitants amb l'objectiu de respondre al ferm compromís del Govern d'Espanya de garantir la igualtat en l'accés als servicis públics de la ciutadania viva on visca

El Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica(Obri en nova finestra) , a través de la Secretaria General de Coordinació Territorial, participa este dilluns a Sevilla en la reunió de la Comissió de Diputacions Provincials, Cabildos i Consells Insulars de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies(Obri en nova finestra) (FEMP). En el marc de la col·laboració institucional entre el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica i la FEMP, la secretaria general de Coordinació Territorial ha exposat els avanços aconseguits i les noves línies d'actuació per a la consolidació del servici “L'Administració prop de tu”, que respon al ferm compromís del Govern d'Espanya de garantir la igualtat de la ciutadania en l'accés als servicis públics des de qualsevol punt del nostre territori. Centrat inicialment en municipis de fins a 8.000 habitants en zones rurals, despoblades o malament comunicades, l'experiència ha posat de manifest l'interés d'ampliar el seu camp d'actuació, arribant fins i tot a nuclis interurbans amb una població major en els quals els seus veïns tampoc tinguen fàcil l'accés a determinats servicis públics. 

Objectius del programa ‘L'Administració prop de tu’

“L'Administració prop de tu” vol abastar els servicis més demandats per la ciutadania, en el marc d'un protocol de col·laboració que permeta a cada organisme “reconéixer-se i sentir-se part” d'este servici. Organismos com el Servici Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), l'Institut Nacional de Seguretat Social (INSS) o la Direcció general de trànsit ja s'han incorporat a les sessions de ‘L'Administració prop de tu’. Des de la seua posada en marxa el 3 de novembre de 2022 fins al 31 de maig, s'han realitzat 4.637 sessions en municipis de totes les Delegacions de Govern, que han comptat amb 51.471 assistents.

L'objectiu és fer d'este servici un referent de com els servicis públics han d'i poden adaptar-se a les necessitats de les ciutadanes i ciutadans del nostre país i a les especificitats dels diferents territoris. Per a aconseguir l'èxit en la consolidació d'este servici, és vital el compromís dels ajuntaments. Un compromís municipal d'acord amb la filosofia del servici i amb la identificació de les necessitats dels seus veïns i veïnes. El conveni de col·laboració entre el Ministeri de Política Territorial i Memòria Democràtica i la FEMP, subscrit el 17 de novembre de 2022, oferix el marc de referència per a articular este compromís. La secretària general ha recordat l'interés a promoure l'adhesió de nous municipis al conveni i ha sol·licitat la col·laboració de tots els assistents per a aconseguir este objectiu.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Servicis electrònics
  • Ciutadà